RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke god nok nå

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)
Sist oppdatert:
Men Molde-trener Kjell Jonevret forstår at Manchester United ser potensial i Mame Biram Diouf (21).

At tippeligaens toppscorer Mame Biram Diouf skulle bli solgt i løpet av sommeren, er ingen overraskelse.

Men at hans neste arbeidsgiver skulle bli Manchester United, hadde vel de færreste trodd.

Les også: Diouf klar for Manchester United

Blant dem som var best forberedt på et Diouf-salg, var Molde-trener Kjell Jonevret – som etter at Diouf scoret fire mot Brann i den siste kampen før ferien takket for samarbeidet og ønsket 21-åringen fra Senegal lykke til videre.

Nå blir han likevel i Molde ut sesongen – fordi United har gått med på å leie ham ut til Molde resten av 2009.

- United tar en sjanse
- Akkurat dette utfallet var det beste jeg kunne håpe på. At det skulle dukke opp en ny klubb i sommer var jeg overbevist om. At vi får beholde ham ut sesongen, er veldig bra. Det hadde vært trist å miste ham nå, når vi er kommet i denne posisjonen, sier Kjell Jonevreret til Nettavisen – vel vitende om at Molde har sølvet i lomma og gullet innen rekkevidde.

- Men er Diouf god nok for United, som er et av verdens beste lag?

- Nei, ikke per i dag. Derfor lar de ham bli hos oss. Vi må huske at Mame er en ung spiller, bare 21 år, og det er ikke overraskende at United ser potensial og kvaliteter som de er nysgjerrige på.

- De kjøper nok ikke Mame for at han skal forsterke laget den kommende sesongen. De tar en sjanse med tanke på fremtiden, sier Jonevret.

Utelukker ikke flere salg
- Betyr salget av Diouf at du ikke mister andre spillere i sommer?

- Det kan man aldri vite. Molde har aldri vært i en situasjon der vi måtte selge. Men kommer det inn interessante bud, må man alltid vurdere dem.

- Leverte du klubben en ønskeliste før du tok ferie?

- Nei, det gjorde jeg ikke. Jeg regner ikke med at vi kjøper noen nye spillere nå. Det hadde vært mer aktuelt om Mame hadde forsvunnet. Og uansett er spillerkjøp en kontinuerlig prosess. Man følger med og vurderer spillere gjennom hele året, sier Kjell Jonevret.

Sir Alex røpet seg
Det var Manchester United-manager Alex Ferguson som røpet overgangen på en pressekonferanse i Malaysia fredag morgen, riktig nok uten å avsløre navnet på spilleren.

- Vi sikret oss en ung spiller fra Norge torsdag. Denne spilleren har vi fulgt i to år. Vi hadde ikke tenkt å kjøpe noen flere etter forrige uke – fordi vi føler at vi har bred nok tropp. Men situasjonen utviklet seg til et stadium der andre klubber begynte å legge inn bud. Dermed måtte vi ta et valg om vi skulle kjøpe eller ikke, sa Ferguson.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere