*Nettavisen* Sport.

- Ikke godt å forklare

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Brann-trener Mons Ivar Mjelde bedrøvet etter fire baklengs mot Aalesund.

05.04.08 22:43

AALESUND-BRANN 4-2: Aalesund lekte til tider med et Brann-lag som slet voldsomt med det defensive arbeidet i lørdagens Tippeliga-oppgjør på Color Line stadion. Til slutt stod det 4-2 på måltavlen i en feststemt og målrik kamp.

- Dette er ikke godt å forklare, sier en nedstemt Mons ivar Mjelde til TV 2 rett etter kampen.

Treneren synes laget var passivt og mente hans egen del av skylden lå i laguttaket, når ikke de utvalgte ville vinne dueller.

På den andre trenersiden var det en atskillig mer fornøyd Søren Åkeby.

- Jeg synes vi vant helt fortjent i dag, selv om vi skapte unødig mye spenning ved å slippe i de to målene bakover, sa Åkeby.

Opdal-sirkus
Aalesund åpent kampen friskest og skapte to gode muligheter etter fem minutter. Først ved Diego Silva som forsøkte seg med en heading, og deretter utnyttet Alexander Mathisen en misforståelse i Brann-forsvaret men kom seg ikke skikkelig rundt Håkon Opdal.

Etter kvarteret måtte Branns Eirik Bakke gi seg. Lysken ville ikke samarbeide og midtbanespilleren ble byttet ut med Einarsson.

Tjue minutter var spilt da Håkon Opdal bestemte seg for å showe litt. Han glapp et skudd mellom bena, men fikk snurret seg rundt og avverget ytterligere farligheter.

Brailiansk eleganse
Etter 23 minutter viste Aalesund spill av ypperste kvalitet da Johan Arneng dro i gang et angrep på venstre side. Svensken spilte vegg med Karl Oskar Fjørtoft før han la inn til en ledig Diego Silva i feltet.

Silva vente seg kjapt og skjøt ballen bak Håkon Opdal til ellevill jubel fra hjemmefansen. Ledelsen er fortjent etter spill og sjanser i første halvdel av førsteomgang.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

- For dårlig defensivt
I pausen var det et klart ekspertpanel i TV 2-studioet som mente at Brann slet defensivt og at Aalesund hadde fortjent ledelse til pause.

- Brann la seg alt for langt bakpå, og det defensive presset var for dårlig, sa TV 2 Sportens Jahn Ivar "Mini" Jakobsen.

Mini mente det meste dreide seg om Aalesund de første tretti minuttene, før Brann kom seg mer med siste kvarteret før pause.

Rett i mål
Andre omgang begynte med et særdeles effektivt angrep fra Aalesund.

Etter tyve sekunder lå ballen bak Opdal, etter skudd fra Tor Hogne Aarøy. Spisskollega Silva raidet høyresiden før han tredde gjennom til Aarøy som skjøt i steget og overrumplet Opdal.

Noen minutter senere er Brann igjen ute å kjøre. Denne gangen sviktet det fullstendig i markeringene på corner til hjemmelaget. Amund Skiri gikk opp umarkert og stanget inn 3-1.

- Jeg synes vi er sterke som gjør de målene rett etter pause, og mer eller mindre avgjør kampen, sa Åkeby.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Rødt til Brann
I det 64. minutt ble Brann ytterligere redusert da Kristjan Ørn Sigurdsson satte inn en helt unødvendig tofotstakling mot Johan Arneng.

- Dommeren skal ikke ha skylden for tapet i dag, men jeg syns Øvrebø er inkonsekvent til tider, sa Mjelde og siktet til et par situasjoner der han mente flere Aalesund-spillere burde fått gule kort, sa Mjelde om situasjonen.

Brann klarte likevel å redusere en gang, ved Robbie Winthers, men det hjalp lite.

Denis Selimovic satte punktum for kampen med sin scoring tre minutter på overtid.

Dermed fulgte Aalesund opp seieren fra fjorårets oppgjør da de utsatte Branns gullfest ved å slå bergenserne 2-1.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.