RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke godt nok

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Norge klarte bare 0-0 i Makedonia.

MAKEDONIA – NORGE 0-0:

Norge klarte bare uavgjort borte i VM-kvalifiseringskampen mot Makedonia, og dermed henger drømmen om en plass i sluttspillet i Sør-Afrika i en meget tynn tråd for de norske landslagsgutta.

Landslagstrener Egil Olsen var av naturlige årsaker ikke spesielt fornøyd med resultatet, og mente at Norge burde ha avgjort det hele til sin fordel i løpet av andre omgang.

- Det er generelt litt skuffende at vi ikke vant, da vi møter et ikke altfor godt lag. Jeg har egentlig ingen forklaring på hvorfor vi ikke klarer å avgjøre dette. Det er ikke godt nok, sa Egil Olsen til Viasat 4.

- På slutten fikk vi så mye rom at det bare var å gå rett på mål. Vi hadde kampens største målsjanse, men det hjelper svært lite, oppsummerte landslagssjefen.

- Alt mulig i fotball
Neste oppgave for landslagsgutta er borte mot Nederland. Et vanskelig oppgjør, men John Carew mener likevel at det er mulig å slå de oransje.

- Jeg skulle ønske det var mer positivt å ta med seg foran neste kamp. Forhåpentligvis klarer vi et godt resultat i Nederland, alt er mulig i fotball og vi har ikke gitt opp ennå, sier spissen.

- Hvis vi ikke tar poeng i Nederland har vi fortsatt muligheten til å bli nummer to i gruppa, men da kan vi fort bli den dårligste toeren, la Drillo til.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Carew med supersjanse
Det var hjemmelaget som åpnet klart best i Skopje.

Allerede etter sju minutters spill fikk de en kjempesjanse. Aco Stojkov avsluttet fra 10 meters hold, men Jon Knutsen fikk med nød og neppe hånden på ballen, og den rullet like til side for mål.

Superstjernen Goran Pandev hadde fått mye oppmerksomhet i forkant av oppgjøret mot Norge, og Lazio-spissen var svært god i første omgang. Han var blant annet farlig frampå etter en halvtime.

Pandev prøvde seg av fra rundt 15 meters hold, og Jon Knutsen måtte gi retur. Det påfølgende skuddet tok den norske keeperen seg av. Linjemannen hadde også vinket for offside.

Norge kom bedre med i kampen etter hvert, og fem minutter før pause burde John Carew ha sendt Drillos menn i føringen. Den råsterke spissen dro av to mann, og kom alene med keeper.

Han prøvde å plassere ballen til side for Makedonias målvakt, men sisteskansen fikk slengt ut et bein, og avverget forsøket på litt heldig, men likevel mesterlig vis.

Norge tok over
Etter hvilen viste det Norge seg fra en helt annen side, og tok sakte, men sikkert over initiativet.

Innbytter Erik Huseklepp kom til flere gode innlegg fra sin kantposisjon, men inne i boksen var det hjemmelaget som vant luftkrigen. Heller ikke på frispark ble det nettsus for de norske gutta.

John Arne Riise fikk nemlig en glimrende mulighet til å vise fram skuddfoten etter 71 minutter, men frisparket fra rundt 30 meters hold ble aldri farlig, og gikk svakt til side for målet.

Makedonia på sin side, hadde ikke all verden å by på, og stopperparet Brede Hangeland og Kjetil Wæhler hadde god kontroll på det lille som vertene prøvde seg på foran det norske målet.

Snytt for straffe
Et knallhardt frispark var det nærmeste hjemmelaget kom, men skuddet som gikk gjennom den norske muren, ble tatt hånd om av en sikker Jon Knutsen i Norges mål.

På overtid ble John Carew ble revet over ende inne i 16-meteren. Dommeren blåste spillet videre, men TV-reprisen viste at den makedonske forsvarsspilleren helt klart rev den norske spissen i trøya, og Norge burde dermed ha fått straffespark.

I stedet endte det hele målløst, noe som betyr at Norge fortsatt ligger helt sist i gruppe 9. Egil Olsens mannskap står nå med 3 poeng etter fire kamper. Opp til andreplassen er det fire poeng.

PS. Kaptein Brede Hangeland pådro seg gult kort i kampen mot Makedonia, og må dermed stå over det viktige oppgjøret mot Nederland.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere