RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Weaver (Paul Weaver - Nettavisen Nettavi)

- Ikke i nærheten av å være årets spiller

Sist oppdatert:
Brede Hangeland om: * Kjendisstatusen * Avbrutt skolegang * Storklubbenes interesse * Supersesongen

SUN CITY (Nettavisen): - Han er en krysning mellom Manchester Uniteds Nemanja Vidic og en statue på Påskeøya, skrev en engelsk kommentator tidligere denne uka.

Han prøvde å beskrive Brede Hangeland, og han traff vel egentlig ganske bra. For Fulhams 27 år gamle norske midtstopper har vært en bauta i verdens beste liga denne sesongen.

Kun topplagene Manchester United, Liverpool og Chelsea har sluppet inn færre mål enn Fulham i år, og hovedgrunnen – ifølge de fleste – Brede Hangeland.

Nå nevnes han faktisk gjentatte ganger på lister over sesongens ti beste spillere i Premier League. Teamtalks Nick Miller mente faktisk at kun Vidic og Liverpools Steven Gerrard har vært bedre enn nordmannen i Premier League i år.

- Sterk overdrivelse
Hangeland smiler da han blir konfrontert med skrytet.

- Det er en sterk overdrivelse, kommer det raskt.

- Jeg ser ikke på meg selv en gang i nærheten av den kategorien, sier han til Nettavisen.

- Og det å bli i nevnt i samme åndedrag som Vidic? Vel, det er jo bare én mann som har skrevet dette. Og selv om det selvsagt er hyggelig å høre, så tror jeg ikke akkurat at det er representativt, fortsetter han.

Men det spesielle er at Teamtalk-skribenten ikke er alene om å nevne Hangelands navn. Soccernet-kommentator James Dall har også nordmannen med på sin liste over sesongens ti beste spillere.

- Dårlig med frynsegoder
Stjernestatusen til tross, Brede Hangeland får stort sett gå i fred i Londons gater.

- Jeg blir kanskje gjenkjent litt mer etter å ha vært her i ett år, men det er jo det som er bra med Fulham. Det er en liten klubb i en stor by. Jeg får stort sett gå i fred. Jeg forsvinner i mengden.

- Du kan vel aldri forsvinne i mengden?

Hangeland ler igjen.

- Det er klart at jeg har noen handicap på akkurat det. Men til å være i Premier League så får jeg faktisk stort sett gå i fred. Det setter jeg også pris på. Som du vet så er jeg mest glad i å være fotballspiller. Jeg er ikke så glad i alt det andre, sier han.

- Men noen gratis middager nå for tiden, eller?

- Nei, det er dårlig med frynsegoder. Akkurat den delen kan faktisk ta seg litt opp, humrer han.

- Kjekt
For Brede Hangeland smiler mye for tiden. Han kommer som alltid med veloverveide svar, men det er tydelig at livet er godt å leve for ham akkurat nå. Bortimot hver eneste setning avsluttes med et smil eller en hjertelig latter.

Og den Houston-fødte siddisen innrømmer at sesongen har vært fantastisk. Eller kjekt, som han selv betegner det.

- Det har vært kjekt å være med på denne sesongen så langt, ja.

- Utrolig kjekt med en 9. plass, ja.

- Ja, det er selvfølgelig mye kjekkere at folk synes at man gjør noe bra.

Men positiviteten er lett å forstå. For det er ikke bare Hangeland som har grunn til å juble. Fulham som klubb ligger på 9. plass åtte serierunder før slutt. Holder de formen sesongen ut vil det være en tangering av klubbens beste plassering i Premier League noensinne. Blir det én plass bedre vil det være rekord.

Og det er bare ett poeng opp til 7. plassen.

Derfor snakkes det også i krokene om spill i Uefa-cupen til høsten.

- Vi har en sjanse til å nå Uefa-cupen, ja, men det er det ingen i klubben som snakker om. Europacupspill er ikke akkurat noe som er forbundet med Fulham. Derfor tror jeg de fleste vil være fornøyde hvis vi klarer å holde oss på øvre halvdel et sted ut sesongen.

Blir eller drar?
Spørsmålet er imidlertid om Hangeland er i Fulham til høsten. Overgangsryktene har vært mange rundt nordmannen, og i januar ble han meget sterkt koblet til Arsenal. Tidligere har også Liverpool blitt nevnt.

Selv er han såkalt klok av tidligere erfaring. Derfor er han skeptisk til alt av rykter. Som Viking-spiller var det nemlig flere ganger hvor Hangeland ærlig uttalte at han ventet i spenning på om det skulle bli en overgang til Premier League. Hver gang ble han skuffet, før FC København til slutt hentet ham til Danmark.

- Men det må vel friste med en storklubb?

Hangeland smiler lurt.

- Jeg har aldri hørt noe konkret selv, da. Det er mye spekulasjoner i England, og mye er nok fri fantasi.

- Men det må vel friste?

Hangeland smiler lurt igjen.

Og tenker lenge.

- Hvis noe dukker opp så kan det selvsagt være at det frister, sier han så.

- Men dette har jeg brent meg på mange ganger før, og jeg bruker ikke lenger tid på det som ikke er konkret. Det er bedre å ha en god posisjon i en litt mindre klubb enn å drukne i en stor klubb.

- Men hvis en storklubb vil ha deg som én av tre midtstoppere?

- Det blir hypotetisk, da.

- Men man ønsker selvsagt å vinne titler. Det har man jo i bakhodet. Svaret får være at hvis en stor klubb vil ha meg som én av tre midtstoppere, så skal jeg tenke på det når de spør.

Så spørs det om de noen gang spør. Hangelands agent, Rune Hauge, forhandler akkurat nå med Fulham om en ny kontrakt for nordmannen, og skulle det bli enighet så vil det nok roe seg ned noe på ryktebørsen.

Blir de ikke enige derimot, vil nok Hangeland være i sentrum for en rekke rykter også til sommeren. Derfor er det også fotballspilleren Brede Hangeland som er i fokus.

Studiene på vent
Studiene i økonomi og administrasjon, som Hangeland lenge drev med på si, er satt på vent.

- Men jeg skal fullføre dem, sier han.

- Det er jo uansett greit å ha papirer på at man kan noe. Jeg mangler nesten ett år på en Bachelor-grad, men hvis jeg virkelig står på kan jeg nok klare det på et halvt år, legger han til.

Det blir imidlertid ikke før etter Premier League-karrieren.

- Nei, det blir for travelt nå. Nå får jeg heller konsentrere meg om fotballspilleren Brede Hangeland, sier han.

Vel vitende om at det er noe han har klart med toppkarakter så langt.

PS. Brede Hangeland styrer Norges midtforsvar i lørdagens landskamp mot Sør-Afrika. Med seg får han mest sannsynlig Tore Reginiussen, selv om John Arne Riise også er testet som midtstopper på treningene før kampen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere