RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke lenge til en storklubb snapper ham opp

STORTALENT: Gustav Wikheim fikk en knallstart på 2014-sesongen.
STORTALENT: Gustav Wikheim fikk en knallstart på 2014-sesongen. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Men først må supertalentet bli mer stabil.

STRØMSGODSET - START 4-2:

DRAMMEN (Nettavisen): 21 år gamle Gustav Mendonca Wikheim har lenge blitt ansett som et av Norges største fotballtalenter og mange tror at 2014 er året da kantspilleren får sitt definitive gjennombrudd i Tippeligaen.

Etter én serierunde ser det lovende ut.

Wikheim fant nemlig nettet to ganger mot Start søndag og sørget for at Strømsgodset fikk med seg tre poeng fra en litt rotete kamp.

- Vanvittig talent
Angrepskollega Thomas Sørum serverte 21-åringen på den siste scoringen. Han tror at gutten med brasilianske aner har en stor framtid i fotballen.

- Gustav er et vanvittig råtalent. Han har vanvittige ferdigheter og et skyhøyt potensial. Han kan bli så god han bare vil, sier Sørum til Nettavisen.

- Nå gjelder det for ham å bli stabil på et høyt nivå. Klarer han det, er det ikke lenge til han blir snappet opp av en storklubb, sier Godset-spissen videre.

Også Strømsgodset-trener Ronny Deila har stor tro på Wikheim, men presiserer at unggutten fortsatt har mye å lære før han er et ferdigprodukt.

- Gustav blir bare bedre og bedre og det venter vi også at han skal bli. Men det er mer å gå på. Han har mer tilstedeværelse i spillet sitt, han har blitt flinkere til å starte og er en bedre avslutter nå. Fortsetter han på samme måte som mot Start, skal han få fortsette å spille, sier Strømsgodsets trener.

- Men han må fortsatt jobbe med forberedelsene til trening, tilstedeværelse på trening og forståelse av spillet. Det er ting vi jobber med. Han er i det minste enig med oss i trenerteamet om dette nå. Før var han ikke helt enig.

MÅÅÅÅÅL: Thomas Sørum, Martin Rønning Ovenstad og Gustav Wikheim feirer scoring mot Start.


- Har tatt tak
Deila skryter av at Wikheim selv har skjønt hva som må til.

- Vi har ikke gjort noe spesielt. Han har tatt tak selv og trener med bedre kvalitet. Han har forstått selv hva kvalitet er. Vi har hele tiden sett hvor mye potensial det er i denne gutten her, sier Deila om angrepsspilleren.

Wikheim selv sier til pressen at han har satt seg et mål om å score ti mål i Tippeligaen denne sesongen. Etter søndag er han allerede godt på vei.

- Det er fortsatt målet. Jeg får oppjustere det om jeg kommer dit, sier han.

21-åringen føler seg i hvert fall mer moden for oppgaven i år.

- Man blir jo eldre og får mer erfaring, vokser litt. Forhåpentligvis har jeg blitt litt mer moden også, forteller Strømsgodsets stortalent.

- Mye kvalitet
Wikheim tror på en god sesong for Godset i 2014, selv om klubben har mistet flere sentrale spillere og har en rekke nye fjes som skal tilpasse seg klubben.

- Vi har sett det før, selv om vi bytter ut noen spillere, så lever Godset-fotballen videre. Vi jobber knallhardt hver eneste dag med systemet vårt.

- Nå skal vi gjenskape det vi gjorde i fjor. Vi har veldig mye kvalitet i laget og kan vinne hver eneste fotballkamp i år. Vi må bare jobbe hardt videre.

Allerede fredag er det ny kamp for Wikheim og Godset. Da venter Viking i Stavanger. Siddisene spilte uavgjort 2-2 mot Rosenborg i serieåpningen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere