*Nettavisen* Sport.

- Ikke lenger noe forbilde

Foto: Frank Rumpenhorst (Scanpix)

Tidligere United-speider René Meulensteen gir seg etter kun halvåret som sjef for danske Brøndby.

05.01.07 19:31

Muligens er det bare nordmenn som har det deilig i Danmark. Hollandske René Meulensteen har i hvert fall skuffet stort som trener for den danske fotballklubben Brøndby.

Michael Laudrups etterfølger maktet aldri å heve storklubben til øvre halvdel av tabellen, og tar nå konsekvensene.

- Falt ikke til rette
Meulensteen, som kommer fra rollen som talenttrener i selveste Manchester United, oppgir familiære årsaker til det oppsiktsvekkende bruddet. Han fant seg nemlig aldri helt til rette i Danmark.

- Hvis man skal fungere optimalt som trener - og dermed være forbilde for andre mennesker - skal den helhet man lever i også være optimal. Det ble ikke Danmark for meg, sier Meulensteen selv i en pressemelding sendt ut fra klubben.

Nederlenderen tar nå hatten og drar tilbake til England. Tom Køhlert, også han talenttrener, overtar ansvaret frem til 2009.

- Ikke sparket
Brøndy, som for tiden innehar en syvendeplass i Superligaen, avviser at Meulensteen har fått sparken. Snarere skubbes ansvaret over på resten av klubben.

- Det er leit at René forlater oss, men vi har full forståelse for avgjørelsen. At vi underpresterer er ikke hans feil, snarere tvert imot, presiserer Per Bjerregaard, administrerende direktør i den danske toppklubben, overfor dr.dk.

Tom Køhlert overtar et Brøndy hele 19 poeng bak serieleder Ståle Solbakkens FC København.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag