*Nettavisen* Sport.

- Ikke like gøy som før

Foto: Berit Roald (Scanpix)

- Men det er den nye virkeligheten, sier Veigar Pall Gunnarson etter seieren over VIF.

09.04.11 08:46

STABÆK – VÅLERENGA 1-0:

FORNEBU (Nettavisen): Etter 0-7-tapet for Lillestrøm i første serierunde, har Stabæk nå slått både Rosenborg og Vålerenga – Tippeligaens to største gullfavoritter.

Det har Stabæk klart ved å være godt organisert defensivt. En klar kontrast til den offensive fotballen klubben ble kjent for da spillere som Alanzinho og Daniel Nannskog herjet sammen med Veigar Pall Gunnarson for noen år siden.

- Det er ikke like gøy som det var før, men det er den nye virkeligheten. Vi har ikke det laget vi hadde og vi må forandre litt på spillestilen, men uansett er det morsomt å vinne, sier Pall Gunnarson til Nettavisen.

Ikke lenger dominerende
Han mener ikke å kritisere Stabæk.

- Vi har slått Rosenborg og Vålerenga, så vi er et godt lag. Vi er et litt annerledes lag, vi må fighte oss igjennom kampene, og klarer ikke lenger å være dominante, men vi er gode på det vi driver med akkurat i dag, forklarer han.

Vålerenga har ikke vunnet borte mot Stabæk siden 1995. Mange trodde nok at den rekken skulle brytes fredag kveld, etter at oslolagets solide kamper mot Viking i Stavanger og Aalesund i Oslo.

Stabæk tapte tross alt 0-7 mot Lillestrøm, selv om bærumsklubben reiste seg mesterlig med seieren mot Rosenborg på Lerkendal i forrige serierunde.

- Merkelig
Stabæk var fredag litt heldig som vant mot Vålerenga, for hjemmelaget skapte null og niks før Stefan Strandberg scoret selvmålet som avgjorde kampen.

- Det er litt merkelig, hvis man tenker på de tre første kampene. Vi var best mot Lillestrøm og tapte 0-7. Så var vi ikke best i dag, og heller ikke mot Rosenborg, men vi vinner begge disse kampene, sier Gunnarson.

- Hadde du sett for deg at Stabæk skulle ta seks poeng fra møtene med Rosenborg og Vålerenga etter 0-7-tapet mot Lillestrøm?

- Nei, det hadde jeg ikke sett for meg.

Savner bevegelse
Vålerengas trener Martin Andresen var skuffet over lagets offensive spill, eller mangel på sådan. Selv om Stabæk ikke spilte seg til mange sjanser, gjorde heller ikke Vålerenga det.

Noe mangler, rett og slett.

- Vi er for lite dynamiske. Det går for lang tid, både i bevegelsene, tankegangen og pasningsspillet, som gjør at de får tid til å flytte seg over og stenge av rommene. Vi var ikke der vi skulle være, konstaterer Andresen overfor Nettavisen.

Morten Berre fikk vondt i lysken og måtte trekke seg rett før avspark, noe som gjorde at 17 år gamle Håvard Nielsen ble flyttet opp som spiss og Dawda Leigh satt inn på venstrekanten. Fortsatt mangler Vålerenga både Luton Shelton og Yssouf Koné, mens Mohammed Fellah ennå ikke tåler en hel kamp etter skadecomebacket.

- Det har jo noe å si at vi må spille med en del som ikke er i form. Jeg tror og håper at det skal bli bedre utover i sesongen. Men jeg hadde håpet at vi skulle være bedre i dag, sier Andresen.

Her kan du se utviklingen i kampen fra minutt til minutt.

Selvmål avgjorde
Stabæk fremsto som AC/DC uten strøm den første halvtimen av kampen. Vålerenga kom til den ene avslutningen etter den andre, men bare Håvard Nielsens to giftige skudd tidlig i omgangen var farlige nok til å kunne regnes som målsjanser.

Utenom dette ble det med en håndfull langskudd fra 20 meter, som aldri klarte å skape problemer for Jan Kjell Larsen i Stabæks mål.

Hjemmelaget skapte ingen verdens ting. Ikke før Vålerenga hjalp vertene.

Det var typisk nok Stabæk som tok ledelsen. Et hjørnespark fra Veigar Pall Gunnarson ble headet inn av Vålerenga selv – nærmere bestemt av midtstopper Stefan Strandberg.

Misbrukt sjanse
Ekspertene spådde før sesongstart at Vålerenga vil kjempe om seriegullet denne sesongen, og fredagens kamp var en god sjanse til å få en perfekt start med ni poeng etter tre kamper, og med det legge et tydelig press på poengløse Rosenborg.

- Ja. Sånne kamper som dette virker unødvendige å tape, erkjenner Martin Andresen.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.