*Nettavisen* Sport.

- Ikke mange som scorer slike mål

Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX

Fredrik Winsnes syntes synd på gamle lagkamerater da Steffen Iversen kom på banen.

06.04.10 11:29

ROSENBORG - STRØMSGODSET 3-0:

TRONDHEIM (Nettavisen): - Han er den smarteste spissen i Norge. Det sier jeg gjerne.

Ordene tilhører Vadim Demidov. Og skryten går til lagkamerat Steffen Iversen.

I en kamp der Rosenborg slet lenge med å feste grepet om de tre poengene, var det innbytter Iversen som skulle løfte trønderne det siste hakket.

På sin andre berøring scoret han 2-0, kort tid etter at han entret banen. Men det var det målet som kom rett før slutt som tilskuerne på Lerkendal snakket om da de tuslet hjem fra kampen.

Mikael Lustig fant Steffen Iversen med en knallhard pasning. Spissen tok med seg ballen med utsiden av foten, fikk vippet ballen opp og klinte til. Ballen gikk knallhardt forbi keeper og i det lengste hjørnet.

- Det er ikke mange som scorer slike mål, verken i inn- eller utland, sier Fredrik Winsnes til Nettavisen.

- Større forskjell mot slitne motspillere
Midtbanespilleren var mannen som måtte vike plass for Iversen et kvarter før slutt. Men det så ikke ut til å bry Winsnes nevneverdig. Han var mer opptatt av å hylle lagkameraten sin.

- Han er en klassespiller og i dag var han fantastisk da han kom inn. Det blir enda større forskjell når han kommer inn på tampen og får spille mot slitne motstandere, sier Winsnes.

Hovedpersonen selv var ikke så opptatt av superinnhoppet sitt, selv om han var tydelig fornøyd med målene.

- Det ble større rom etter hvert i kampen, og da fikk vi flere muligheter. Det var det da også før jeg kom inn. Men det var kanskje greit at jeg kom inn, så Rade fikk litt mer hjelp i boksen, for han ble ganske alene i perioder, sier Iversen til Nettavisen, og sikter til spisskollega Rade Prica.

Og hjelp i boksen fikk han til gagns. To mål på et kvarter er bra for en halvskadet spiss. Det fantastiske andremålet beskriver han på følgende måte:

- Jeg får en pasning fra Mikael Lustig, som jeg tar med så godt jeg kan. Så kliner jeg til og ballen får en bra bue over keeper og i mål.

- 15 minutter er nok
Iversen har slitt med en skade på baksiden av låret siden superfinalen mot Aalesund uken før Tippeligaen startet, men endelig ser det ut til at Iversen er i ferd med å spille seg i form.

- Det kjennes greit. Jeg fikk et styrkeprogram som jeg gjennomførte i påsken, og da kjente jeg at det løsnet litt, sier Iversen.

Også trener Erik Hamrén la vekt på at Iversen skal matches forsiktig, men svensken la heller ikke skjul på at spissens egenskaper kom godt med mot Strømsgodset.

- Iblant er 15 minutter nok, smiler svensken.

De 15 minuttene var også nok til at publikum fikk valuta for pengene. Den store fotballfesten Rosenborg ønsket å by publikum uteble i alle fall de første 45 minuttene.

Verken Rosenborg eller Strømsgodset skapte én eneste stor sjanse før Trond Olsen satte inn 1-0 rett før pause.

Da hadde Strømsgodset demmet godt opp for Rosenborg og til tider vært det førende laget på Lerkendal.

Men etter hvilen kom Rosenborg mer og mer med, og skapte flere sjanser. Likevel var det først da Steffen Iversen entret banen at Rosenborg avgjorde kampen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.