RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
VRAKET: Adam Larsen Kwarasey er ikke tatt ut i Ghanas landslagstropp til kampene mot Uganda og Togo. Strømsgodset-keeperen er ikke spesielt overrasket.
VRAKET: Adam Larsen Kwarasey er ikke tatt ut i Ghanas landslagstropp til kampene mot Uganda og Togo. Strømsgodset-keeperen er ikke spesielt overrasket. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Ikke mitt problem hvis de ikke tåler det

Sist oppdatert:
Adam Larsen Kwarasey vrakes.

Ghana-trener Akwasi Appiah presenterte onsdag troppen som skal spille kvalifiseringskamper til Afrikamesterskapet, mot Uganda og Togo. Adam Larsen Kwaraseys navn var ikke å se.

Strømsgodset-keeperen, som spilte landets første VM-kamp mot USA i Brasil, gikk etter mesterskapet hardt ut mot landslagsledelsen i et intervju med VG.

VRAKET: Adam Larsen Kwarasey varmer opp sammen med VM-konkurrent Stephan Adams.

- Ingen truet meg
Larsen Kwarasey virker ikke overrasket over at han blir utelatt fra landslagstroppen til de kommende kvalifiseringskampene.

- Jeg har ikke gitt beskjed om at jeg vil ta pause fra landslaget, men jeg har kanskje gitt uttrykk for det. For meg er det ingen krise at jeg ikke blir tatt ut, sier Larsen Kwarasey til Nettavisen.

- Angrer du på at du gikk så hardt ut i intervjuet du gjorde etter mesterskapet?

- Det var ingen som truet meg til å si noe. Jeg sa det jeg følte om det jeg opplevde under VM. Tåler de ikke det, er det ikke mitt problem, sier 26-åringen.

- Forsterker det jeg sa
Godset-keeperen antyder imidlertid at han er mer enn god nok til å bli tatt ut i Ghanas tropp.

- De andre keeperne som var med til VM er ute av sesong og er nok sikkert ikke 100 prosent kampklare. At jeg ikke blir tatt ut, forsterker bare det jeg har sagt etter VM.

I etterkant av mesterskapet ga Larsen Kwarasey sin støtte til Sulley Muntari og Kevin-Prince Boateng, som ble sendt hjem på grunn av dårlig oppførsel. Muntari slo blant annet til et medlem av støtteapparatet.

- Jeg tror det jeg sa ble misforstått av enkelte. Det skjedde ting der som ikke var bra. Når jeg sa at jeg støtter dem, mener jeg at alle har sin grense. De ble presset til sin grense og sto opp for seg selv og resten av laget. Det respekterer og støtter jeg.

Muntari og Boateng er utestengt fra landslaget på ubestemt tid og derfor ikke med i den ferske troppen. Også AC Milans Michael Essien er utelatt av trener Appiah.

Ikke snakket med treneren
Oslo-gutten forteller at han ikke har snakket med treneren etter VM og gjentar at det på ingen måte er noen krise å bli utelatt fra troppen.

- Søsteren til samboeren min skal konfirmere seg rundt den tiden, så det passer egentlig bra.

Strømsgodset ligger for øyeblikket plassert på tredjeplass og tar imot Stabæk på Marienlyst førstkommende lørdag.

Ghana har havnet i gruppe med Togo, Guinea og Uganda i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet. 5. september startet ghaneserne kvalifiseringen med hjemmekamp mot Uganda.

Hele troppen:
Fatau Dauda (Chippa United) Adams Stephen (Aduana Stars) and Razak Braimah (Mirandes FC): Daniel Opare (FC Porto), Harrison Afful (Esperance FC), Awal Mohammed (Maritzburg FC), Baba Rahman (FC Augsburg), Jeffery Schlupp (Leicester), John Boye (Erciyesspor FC) and Jonathan Mensah (Evian FC) Emmanuel Agyeman Badu (Udinese FC), Rabiu Mohammed (Krasnodar), Yusif Chibsah (Sassuolo FC), Kwadwo Asamoah (Juventus), Mubarak Wakaso (Rubin Karzan), Atsu Christian (Everton), Asante Solomon (T.P. Mazembe FC, Gyimah Edwin (Black Aces FC), Afriyie Acquah (Parma FC), Andre Ayew (Olympic Marseille FC), Asamoah Gyan (Al Ain FC), Jordan Ayew (Lorraine FC,), Abdul Majeed Waris (Spartak Moscow FC), David Accam (Helsenborg FC)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere