RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke noe spilleropprør

Foto: PHILIPPE HUGUEN (AFP)
Sist oppdatert:
- Kritikken fra Riera trekker de nok bare på skuldrene av, sier leder i den skandinaviske supporterklubben.

- Dialogen med spillerne er praktisk talt null.

- Han er ikke mottakelig for andres synspunkter.

- Han endrer seg aldri. Og når skipet synker, men man ikke forandrer seg...

De eksplosive ordene tilhørte Albert Riera, Liverpool-spilleren. Han snakket om sin egen sjef, Rafael Benítez. De kommer også bare noen dager etter at Fernando Torres uttalte at klubben trenger en rekke nye spillere hvis de skulle kjempe om gull. Det i seg selv er spesielt nok. Normalt blander ikke spillere seg inn.

Så kommer altså Rieras kritikk, og spørsmålet blir da: Hvor dramatisk er utspillet for Liverpool og Benitez? På engelske nettsteder er det allerede blitt stilt spørsmål om spanjolen har mistet tilliten i spillergruppa, og er på vei ut.

- Ikke noe spilleropprør
Det tror ikke Torbjørn Flatin, redaktør i magasinet The Kopite, som gis ut av den skandinaviske supporterklubben.

- Nei, jeg tror ikke dette får noe å si for Benitez. Dette er en spiller som sliter med lite spilletid, og tydeligvis er frustrert. Det er også en sesong hvor han har prestert veldig lite. Derfor tror jeg det trekkes på skuldrene av dette - både i korridorene på Anfield og blant de andre spillerne, sier Flatin til Nettavisen.

- Det kunne kanskje fått konsekvenser hvis det var en av spillerne på førstelaget, men for meg virker dette litt som et desperat forsøk fra Riera på å komme seg til Russland og få spilletid før fotball-VM, legger han til.

Like etter Rieras uttalelser ble det kjent at keeper Pepe Reina gjerne vil skrive under ny kontrakt med klubben. Det tar Flatin som et tegn på at Rieras uttalelser ikke nødvendigvis deles av alle.

- Det er vel gjerne slik i en klubb at de som spiller stort sett er fornøyd, mens de som ikke får spille er mindre fornøyd. Rafael Benítez er ikke en fyr som går rundt og klapper folk på skuldrene, men det er ingen grunn til å tro at det skal være noe opprør i spillergruppa, sier Flatin.

- Kritisk for klubben
Redaktøren for The Kopite mener likevel at Liverpool står foran noen skjebnemåneder.

- Dette er helt klart en kritisk periode i historien til Liverpool, og det er nesten umulig å spå eller synse om hva som kommer til å skje. Nå handler det om nye investorer, gjeld og videre finansiering.

- Under normale omstendigheter, hvis Liverpool ikke når Mesterligaen, så ville Benitez helt klart vært i fare. Nå er det vanskelig å si hvordan det blir. Spørsmålet er hvem som styrer klubben til sommeren. Det handler om hvilke investorer som kommer inn. Men er situasjonen som i dag, at klubben styres av amerikanske Hicks og Gillett, og Benitez ønsker å bli i klubben uansett, så vil det være umulig å bli kvitt ham. Det har ikke Liverpool råd til.

Flatin har en klar drømmescenario selv.

- Jeg ønsker å få ut Hicks og Gillett. Det tror jeg ni av ti Liverpool-fans ønsker. Så får vi se om det er realistisk. Forhåpentligvis får vi i alle fall inn investorer som gjør at gjelden kommer ned på et håndterlig nivå.

Liverpool møter franske Lille hjemme i Europa League 21.05 torsdag kveld. Følg utviklingen i Nettavisens livesystem.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere