*Nettavisen* Sport.

- Ikke overrasket om flere blir siktet

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Men Follos styreleder tror ikke flere av klubbens spillere er involvert.

13.07.12 20:57

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Fredag ettermiddag kalte Norges Fotballforbund inn til pressekonferanse på Ullevaal Stadion i forbindelse med den pågående kampfiksingssaken.

Tidligere på dagen ble det nemlig gjort klart fra politiet at det nå er til sammen fire personer som er siktet i saken – hvor tre spiller for Follo, mens én spiller for Asker.

Generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, styreleder i Follo, Ole Bjørn Fausa og daglig leder i Asker, Arne Knoph, var alle til stede, der de kommenterte sakens dramatiske vending.

- Jeg tror alle forstår at det er alvorlig og trist det som har skjedd. Det er selvfølgelig en tung dag for norsk fotball, men også en tung dag for Follos styreleder, sier Bjørn Ole Fausa til Nettavisen etter pressekonferansen.

Spillenekt
På pressekonferansen kom det fram at ingen av de involverte spillerne som nå er siktet, vil få lov til å delta på trening og kamper fremover.

Fausa forteller at han personlig ikke har snakket med noen av de siktede spillerne etter at siktelsene ble kjent, men at klubben forsøkt å være tilgjengelig for å hjelpe dem.

- Vi har flere resurspersoner i klubben og vi har delt litt på oppgavene. Her er det de som står spillerne aller nærmest fra klubben vår, som har prøvd å yte all den støtte og omtanke som de kan – ikke bare til spillerne, men også til deres familier. Jeg selv har ikke hatt direkte kontakt med spillerne, men vi har gjort alt vi kan for å være tilgjengelig og til hjelp, sier Fausa.

- Blir du overrasket om flere Follo-spillere blir siktet?

- Ja, svarer Fausa klart på Nettavisens spørsmål.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Simen Lønning (Mediehuset Nettavisen)

- Ikke en del av norsk fotballkultur
Fausa fortalte på pressekonferansen at Follo-spillerne som nå er siktet ikke har vokst opp i Follo-miljøet.

Kjetil Siem håper ikke at det som nå skjer heller ikke er en kultur i norsk fotball.

- Jeg håper virkelig ikke det er det, men det vet vi ikke ennå. Men hos brorparten i norsk fotball så tror jeg ikke det er det, sier Siem til Nettavisen.

- Tilhører ikke norsk fotball
Siem forteller at han ikke blir overrasket om det kommer til å dukke opp flere spillere som blir siktet i saken.

- Vi må avvente politiet, det er de som leder etterforskningen nå, og så tar vi det der etter, sier Siem

- Jeg tror ikke jeg kan si at jeg blir overrasket om det kommer flere siktelser neste uke, forteller Siem.

Daglig leder i Asker, Arne Knoph, tror heller ikke det som nå er avslørt tilhører norsk fotball.

- Jeg opplever ikke at dette er en kultur som tilhører norsk fotball. Jeg tror ikke vi skal være paranoide å gå rundt og tro at alle rare resultater i fotballen nå skyldes at vi har en ukultur i norsk fotball, sier Knoph til Nettavisen.

Det var før søndagens adeccoligarunde at bomben smalt. Kampen mellom Ull/Kisa og HamKam var utsatt på grunn av mistanker om kampfiksing.

Senere kom det fram at også to Follo-spillere var mistenkt i saken etter at laget slapp inn fire mål mot slutten av kampen mot Østsiden og tapte dermed kampen 4-3.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag