*Nettavisen* Sport.

- Ikke pip på Ronaldo

Foto: Afp/Scanpix

Christian Eriksen oppfordrer det danske publikummet om å la portugiseren være i fred under tirsdagens avgjørende kvalifiseringskamp.

08.10.11 17:06

Oslo (ANB): Ikke av høflighetsgrunner, men rett og slett fordi den portugisiske stjernen bare blir bedre med hets fra tribunen. Han blir ekstra tent av å bli buet på.

- Det hjelper ikke å hetse Ronaldo verken på den ene eller andre måten. Det gjør ham bare bedre. Vi må bare håpe han har en dårlig dag. Men uansett har vi spillere som er gode nok til å holde ham i sjakk, er Eriksens melding til de danske «roligans» foran storkampen.

Gruppefinale
Det handler om en ren gruppefinale mellom Danmark og Portugal i den danske hovedstaden tirsdag kveld. Vinneren går direkte til EM-sluttspillet mens taperen må ut i omspill. Ved uavgjort blir danskene gruppetoer. De må med andre ord vinne for å unngå omspill.

– Nå må Morten Olsen sette oss inn i hvordan Portugal spiller, og så skal vi være klare. Vi er et sterkt kollektiv, framfor alt på hjemmebane, så mulighetene for seier er gode, sier Eriksen til Berlingske Tidende.

Vil unngå omspill
Ajax-proffen er lettet over at Danmark minst er sikret playoff.

– Men selvsagt ønsker jeg aller mest at vi kvalifiserer oss direkte og unngår omspill. Jeg lover ikke noe, men vi er fullt kapable til å slå portugiserne. De har riktignok gode angripere, men også et forsvar som ikke er særlig samspilt. Det skal vi utnytte, forsikrer den danske angriperen.

Men pipekonsert mot Ronaldo – det advarer han mot. Det mener han vil virke mot sin hensikt. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.