RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SKAFFET STRAFFE: Diego Rubio skaffet og scoret på straffe for Sandnes Ulf.
SKAFFET STRAFFE: Diego Rubio skaffet og scoret på straffe for Sandnes Ulf. Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

- Ikke rart spillerne blir forvirret

Sist oppdatert:
Eksperten klør seg i hodet.

SANDNES ULF - VÅLERENGA 2-1:

Det hadde vært en ganske trist forestilling på Sandnes stadion, da hjemmelaget etter 53 minutter fikk straffespark mot Vålerenga.

Diego Rubio omsatte straffen greit i nettet til 1-0 for vertene.

Det var også Rubio som kom alene igjennom med Vålerenga-keeper Michael Langer og ble lagt i bakken. VIF-keeperen slapp unna kort i situasjonen.

Akkurat det reagerer fotballekspert Lars Tjærnås. Han figuerer ofte både som sidekommentator og ekspert for tippeligakanalen C More.

- Ikke rødt og ikke gult kort til Langer? Er det rart spillere og trenere blir forvirret når dommerne praktiserer samme regle så ulikt, skrev han på Twitter.

Rubio hadde passert keeperen i det han ble tatt og Langer felte slik sett spissen som bakerste mann. Det skal imidlertid sies at Rubios vinkel ikke var den beste og at to Vålerenga-spillere lå hakk i hæl på Sandnes-spissen.

- Billig straffe
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var imidlertid ikke enig i at det var straffe.

- Det er veldig billig på det nivået her, sier han til TV 2.

- Men i dag er vi ikke bra nok. Det er dødt, sløvt, og vi jobber ikke hardt nok. Vi er underlegen Sandnes Ulf i energi. Det er under båten, fullstendig.

Like etter satte Rubio inn sitt andre mål. Christian Grindheim reduserte for gjestene fra hovedstaden, men nærmere poeng kom laget aldri.

Sandnes-trener Tom Nordlie var selvsagt godt fornøyd med tre poeng.

- Det er ikke en vakker kamp og det er andre kamper hvor vi hadde fortjent tre poeng mer. Jeg tenker på Stabæk borte og Bodø / Glimt. Det sniker seg inn noen tanker i hodet på gutta mot slutten og vi blir defensive, men det holder helt inn, likevel, sier Sandnes Ulf-treneren i intervju med TV 2.

(artikkelen fortsetter under bildet)

IKKE FORNØYD: Vålerengas Kjetil Rekdal.


Glissent
Det var et glissent Sandens stadion som ble vitne til en nitrist første omgang mellom de to lagene. Det var langt mellom de store målsjansene.

Vålerenga hadde et initiativ i kampen, men klarte ikke å skape de helt store sjansene. Etter et kvarters spill holdt gjestene på å få hjelp av Rubio inne i boksen, men keeper Hannes Halldorsson fikk avverget at det ble selvmål.

Omgangens største sjanse kom helt på tampen. Vålerengas Gahays Zahid testet skuddfoten fra distanse, men Ulfs keeper var med på notene.

Andre omgang skulle bli mer fartsfylt og det åpnet med at vertene fikk straffe. Rubio ble lagt i bakken av Langer og samme mann satte inn straffen.

Minutter senere var spissen på farten igjen. Randall Brenes tok et frispark. Skuddet ble først stoppet av Langer, men Rubio satte returen i nettet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

GLISSENT: Det var lite folk på Sandnes stadion.


Redusering
Det så ut til å gå mot Ulf-seier, men Christian Grindheim ville det annerledes. Han fikk ballen av Morten Berre og banket inn reduseringen fra distanse.

Dermed var det nytt liv i kampen.

Men til tross for en liten sluttspurt, med flere store sjanser,  klarte ikke osloklubben å komme nærmere poeng. Dermed tapte Kjetil Rekdals menn viktige poeng i kampen om en medalje. VIF er seks poeng bak bronseplass.

Vålerenga har nå også én kamp mer spilt enn lagene foran nå.

Sandnes Ulf på sin side ligger fortsatt fortapt på bunnen av tabellen, til tross for seieren. Opp til kvalifiseringsplassen er det nå fem poeng for klubben.

De tre poengene mot Vålerenga tente i det minste håpet igjen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere