*Nettavisen* Sport.

- Ikke så galt for døde folk

Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix

Viking brøt forbannelsen og Uwe Rösler jubler over sesongstarten.

22.03.09 22:02

LILLESTRØM - VIKING 1-1:

ÅRÅSEN (Nettavisen): Viking har en forferdelig statistikk på Åråsen, og sto før søndagens kamp i Romerike med åtte strake tap på Lillestrøms hjemmebane. Spill og sjanser før sidebyttet tilsa at den statistikken skulle bli stående, ikke minst da Olivier Occean headet inn et av sine enkleste mål i karrieren etter en snau time. Lillestrøm hadde fram til da vært best i alt, og Viking hadde ikke vært i nærheten av Lillestrøms mål – som de har hatt for vane på sine visitter de siste årene.

Men endelig skulle det snu for et Viking-lag som overrasket stort med sin 3-0-seier over Odd i forrige serierunde. En umarkert Håkon Skogseid fikk god tid ved bakerste stolpe, og med god hjelp fra en innstormende Lars-Kristian Eriksen sikret han 1-1 og poengdeling mellom de to fotballstorhetene.

- En halv seier
Dermed står Viking med fire poeng og en andreplass på tabellen (-i alle fall i det kampen var ferdigspilt). Ikke så dårlig for et lag som ikke vant en eneste av sine oppkjøringskamper i vinter.

- Jeg er selvsagt kjempefornøyd, og et poeng her er en halv seier for oss, sier Viking-sjef Uwe Rösler.

- Vi måtte gjøre en del endringer i pausen, men viser moral i andreomgangen, og har bra tak på Lillestrøm de siste 15-20 minuttene, er Viking-trenerens oppsummering.

Ironisk Rösler
Rösler har vært presset etter den miserable vinteren, og manglende aktivitet på overgangsmarkedet har ikke gjort oppgaven mye lettere for tyskeren. Akkurat nå er han likevel bare et eneste stort smil.

- Det er vel ikke så galt for døde folk, humrer tyskeren over seriestarten og tabellplasseringen.

I neste serierunde venter Start, som slo Viking meget fortjent 2-1 tidligere i vinter. Akkurat den utfordringen er Rösler meget klar for.

- Vi har tidligere slitt mot fysisk sterke lag som Lillestrøm, så resultatet her i dag er veldig bra for moralen. I tillegg er vi svært revansjesugne mot Start, påpeker Viking-treneren.

LSK-spissene beklaget
Var Viking høyt oppe etter søndagens resultat, var man langt fra så fornøyde i Lillestrøm. Olivier Occean holdt opp hendene og tok på seg ansvaret for at Lillestrøm ikke gikk til pausen med en (komfortabel) ledelse, mens Arild Sundgot også burde funnet nettmaskene.

- Én av oss burde i alle fall ha scoret, sier den tradisjonelt så sikre Viking-dödaren Sundgot, som står med ni scoringer på sine åtte siste kamper mot Viking.

Henning Berg tar likevel med seg det positive.

- Vi spiller bra i førsteomgangen og begynnelsen av andreomgangen, har god kontroll defensivt, og skaper sjanser.

- Etter hvert får vi også scoringen, men deres mål kommer på en dødball, og vi gjør ikke de tingene vi skal utover andreomgangen.

PS. Vikings 1-1-mål var av den pussige sorten. Ragnvald Soma headet bort til en helt umarkert Håkon Skogseid på motsatt stolpe, høyrebacken tok ned ballen, hadde en slags avslutning og ballen havnet i mål. Men hvis scoring var det? Lillestrøms Lars-Kristian Eriksen kom stormende inn, og TV-bildene ga ingen klare svar på hvem som var sist på ballen – men Skogseid var meget klar for å få kreditert sin første Viking-scoring.

- Alle sier jeg scoret, men jeg vet ikke helt hva som skjer. Jeg får tatt ned ballen på en måte, men vet ikke om det er jeg som avslutter – selv om jeg gjerne tar scoringen.

- Han skal gjerne få den, jeg vil i alle fall ikke ha den, sier Eriksen. Jeg kommer inn med fart og sparker ballen opp, men tror vel den går innom ham.

Sjekk siste fotballnytt her
Sjekk siste sportsnytt her

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.