- Ikke spør meg, jeg kan ingenting om klubben

FØRSTEVALG: Joshua King er spådd å være Per-Mathias Høgmos førstevalg på topp for Norge i de kommende kampene mot Sverige og Aserbajdsjan.

FØRSTEVALG: Joshua King er spådd å være Per-Mathias Høgmos førstevalg på topp for Norge i de kommende kampene mot Sverige og Aserbajdsjan. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Vi testet Joshua Kings Bournemouth-kunnskaper.

LILLESTRØM (Nettavisen): Joshua King er kanskje det mest naturlige spissvalget når Norge møter Sverige til privatlandskamp på mandag og Aserbajdsjan i EM-kvaliken fredag i neste uke.

Etter overgangen fra Blackburn til AFC Bournemouth i mai, er King den ene av bare to nordmenn (Alexander Tettey i nyopprykkede Norwich er den andre) som foreløpig blir å finne i neste sesongs Premier League.

- Ble brukt feil

Og Oslo-gutten er trygg på at Bournemouth er rett klubb for ham på nåværende tidspunkt.

- Det var flere klubber som var interessert, men Bournemouth var den klubben der jeg ser for meg at jeg kan forbedre meg som fotballspiller og spille på et høyere nivå med et lag som passer meg i fotballstilen.

- Hvor viktig er det for deg å spille i Premier League?

- Det er selvfølgelig mer positivt at det er Premier League enn Championship. Jeg vet jeg kommer til å gjøre det bedre der enn i Championship, for jeg spilte ikke så mye i min egentlige posisjon i Championship, svarer King.

- Så det var selvfølgelig en faktor, men det var selve klubbens ambisjoner og selve trenere som var det viktigste for meg i denne overgangen.

- Kan ingenting om klubben

Bournemouth står for et virkelig fotballeventyr, og inntil nylig var det få nordmenn som visste noe som helst om klubben som stort sett har befunnet seg på de lavere nivåene i engelsk fotball.

HAT TRICK: Joshua King scoret hat trick i FA-cupens femte runde for Blackburn mot Premier League-laget Stoke. En skade like etterpå satte imidlertid King ut av spill resten av sesongen. Foto: Alex Livesey (Getty Images)

Når Nettavisen presenterer en aldri så liten Bournemouth-quiz for King, får han definitivt litt kalde føtter.

- En quiz? Om Bournemouth? Nei, ikke spør meg, jeg kan jo ingenting om klubben.

- Jo, men du må svare.

- Nei, jeg må ingenting.

- Jo, da. Når ble klubben grunnlagt?

- Grunnlagt? Klubben? Var det 1804?

Vi får håpe King er bedre på å treffe på banen enn å treffe på quiz. Sheffield F.C., verdens eldste uavhengige fotballklubb, ble grunnlagt i 1857. Bournemouth ble til i 1890, da under navnet Boscombe St. John's Institute FC.

- Stadion?

- Det er Goldsands Stadium.

- Er det ikke Dean Court? Wikipedia sier det.

- Nei, de har bytta. Du må følge med. Jeg la ut bilde på Instagram fra Goldsands.

Invitert i 17. mai-tog

En ny sjekk på Wikipedia sier at begge har rett. Arenaen med det offisielle navnet Dean Court er også kjent som Goldsands Stadium, etter hovedsponsoren.

- Kapasitet?

- 12.000.

- Den får du for. 11.700.

- Ja, 12.000. Den skal bli utvidet til 18.000 neste år.

- Når rykket Bournemouth opp fra League Two, fjerde nivå?

- Eh... i fjor rykket de opp til Premier League. Var det 2008-09?

- Så nært. 2009-10. Manager?

- Eddie Howe.

Ikke overraskende. Litt betryggende.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

PREMIER LEAGUE-SPILLER: Joshua King er en av to norske Premier League-spillere kommende sesong. Her fra landslagstreffet på Lillestrøm på lørdag. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- Hvor mange bor det i Bournemouth?

- Jeg tror det er 400.000. Eller var det 200.000? Nei, to… Jeg hørte to eller fire, jeg husker ikke. Jeg hørte noen sa det var 200.000 studenter der, men det er jo feil.

- Det må være feil. 183.000 bor det der.

(I byområdet South East Dorset bor det imidlertid 400.000. King har egentlig rett med begge alternativene. Kudos til ham.)

- Og til slutt, hvor mange turister besøker Bournemouth årlig?

- Det vet jeg ikke. Men jeg fikk en melding på Facebook om at det var 100 norske som bodde der. Så hvis jeg ville gå i 17. mai-tog på 17. mai, måtte jeg bare ringe, he-he.

Joshua King og Norge tar imot Sverige til nabofeide på Ullevaal mandag klokken 20. Landskampen følger du selvfølgelig direkte i Nettavisens LIVE-system!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag