RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke vanskelig å forlate Real Madrid

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Lørdag er det Chelsea som må hanskes med «El Pirata».

På overgangsvinduets siste dag sikret Queens Park Rangers seg den spanske midtbanespilleren Esteban Granero.

Granero er et produkt av Real Madrids ungdomsakademi, og kom tilbake til storklubben i 2009, da fansen ønsket flere lokale spillere og litt mindre av «Galacticos».

25-åringen forlot hovedstadsklubben for første gang tilbake i 2007, da han gikk på lån til Getafe. Den kommende sesongen ble avtalen med klubben gjort permanent.

I en litt mindre klubb som Getafe viste Granero for alvor sine kvaliteter og etter to sesonger der ble han altså hentet tilbake til Santiago Bernabéu av Florentino Perez.

Kalles «El Pirata»
I storklubben har «El Pirata», eller «Piraten», måttet tåle å leve i skyggen av litt mer profilerte spillere, men 25-åringen har likevel fått en del spilletid de siste årene.

Kallenavnet «Piraten» har Granero fått på grunn av sitt krøllete hår og skjegg. Midtbanemannen er også en type som trives bedre i litt mer bohemaktige bydeler.

Spanjolen har studert psykologi og snakker flytende engelsk, og slik sett burde han tilpasse seg i livet i London ganske raskt. Lørdag får han trolig sin hjemmedebut.

- Jeg tror dette vil bli en bra sesong for QPR. Jeg føler det på meg. Jeg kan se lagkameratens kvaliteter i ansiktet deres, sier Granero.

Se intervju med Granero:

Get Adobe Flash player

Se flere fotballinnslag i spilleren til høyre!

- Mange nye
QPR handlet voldsomt i sommer og en rekke nye navn har kommet inn porten. Håpet er at klubben denne sesongen skal holde plassen i Premier League med god margin.

- Det er mange nye spillere her, så vi trenger tid. Men det er viktig å få sesongens første triumf, og jeg håper den kommer denne helgen, sier Granero.

Lørdag venter en tøff hjemmekamp mot naborival Chelsea for Granero og hans lagkamerater. De blå har også handlet heftig i sommer, og står med full pott etter tre kamper.

- Chelsea er et av de beste lagene i England og de er våre naboer. Jeg ser fram til kampen, det blir min første på Loftus Road. Jeg gleder meg, sier spanjolen.

Sulten på suksess
Manager Mark Hughes har som nevnt handlet inn mange nye i sommer. I tillegg til Granero har også profiler som Ji-Sung Park, José Bosingwa, Junior Hoilett, og Stephane Mbia kommet inn.

Granero er likevel kanskje den de fleste gleder seg til å se i aksjon for klubben. Før han signerte for QPR hadde 25-åringen blitt koblet med flere andre Premier League-klubber.

- Jeg er sulten og her vil jeg få utvikle meg som spiller. Det var ikke et vanskelig valg å forlate Real Madrid for å komme hit, sier 25-åringen.

- Real er en fantastisk klubb, jeg har vært der siden jeg var åtte, og jeg fikk tre år på førstelaget. Jeg vil alltid være takknemlig for det, men nå var det på tiden med noe nytt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere