RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Importspillerne ødelegger landslaget

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Tidligere Arsenal-stjerne Paul Merson frykter at det engelske landslaget vil bli svekket av det store antallet utenlandske spillere i toppklubbene i Premier League.

Da Arsenal banket Crystal Palce 5-1 mandag kveld, bestod troppen utelukkende av utelandske spillere. Det har aldri tidligere skjedd i Premier Leagues historie.

- Jeg mener det er noe stort tull, sier Paul Merson til BBC.

- Man skjønner jo hvorfor landslaget sliter når klubber som Arsenal ikke har engelske spillere på laget.

Det synet deles av Gordon Tayler, leder for den engelske spillerforeningen. Han har kritisert Arsenal-leder David Dein for klubbens manglende velvilje i forhold til UEFAs krav om regulering av utenlandskvoten.

- Arsene Wenger får betalt for å gjøre en jobb, så jeg vil ikke kritisere ham. Men det er et bekymringsfullt mønster i engelsk fotball. Får våre fremtidige stjerner de sjansene de trener?

- Det som bekymrer meg enda mer er holdningen til David Dein. Her har vi en fyr, et fremtredende medlem i FAs internasjonale utvalg, som åpent driver lobbyvirksomhet mot UEFAs forslag, sier Taylor.

Dein hav kategorisk avvist UEFAs planer om å innføre en minimumskvote på fire spillere som er utviklet i egen klubb fra 2006-sesongen, og en økning av kvoten til åtte spillere to år senere. Arsenal-bossen mener forslaget vil bli trukket for retten, og frykter konsekvensene vil bli en dårligere Premier League.

Det får Taylor til å reagere sterkt.

- Den viktigste jobben FA må gjøre er å beskytte de fremtidige interessene til fotballen i England. Det synes åpenbart at en mann i David Deins posisjon ikke burde oppmuntre klubbene til å hente enda flere engelske spillere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere