- Ingebrigt tar feil

Det minner om krise når fjorårets bronselag ligger på kvalikplass etter fem seriekamper. Men Stabæk-trener Gaute Larsen er helt uenig med Ingebrigt Steen Jensen i at nedturen skyldes manglende entusiasme.

10.05.04 13:27

Bodø/Glimt tok en historisk borteseier over Stabæk søndag. Se høyepunktene her!

En nedbrutt Ingebrigt Steen Jensen refset hele klubben etter at Stabæk gikk på en ny smell i gårsdagens hjemmemøte med Bodø/Glimt.

- Det kanskje største tankekorset etter en slik kamp og opplevelse, er den totale mangelen på entusiasme og spilleglede. Det er hele klubben som har problemer, sa Ingebrigt Steen Jensen til Asker og Bærums Budstikke etter 2-5-nederlaget for Glimt.

- Helt uenig
Stabæk-trener Gaute Larsen er langt fra enig med Steen Jensen.

- Jaså, mener han det? Det får nesten Ingebrigt svare for selv, sier Larsen når TV 2 Nettavisen konfronterer ham med Stabæk-guruens uttalelser.

- Men er du enig i at dere mangler entusiasme og spilleglede?

- Nei. Riktignok er det ikke mye entusiasme når vi får en trøkk i 2. omgang mot Bodø/Glimt. Men ikke ellers. På treningene er det entusiasme og massevis av humør. Jeg er helt uenig med Steen-Jensen, sier 42-åringen.

Søvnløs
Larsen er imidlertid den første til å innrømme at stemningen på Nadderud mandag morgen er preget av gårsdagens ydmykelse.

- Ja, det er dagen derpå på Nadderud i dag. Jeg sover sjelden noe særlig etter fotballkamper, men i natt var det ekstra ille, innrømmer Gaute Larsen.

Først i ettermiddag setter Stabæk-treneren seg ned sammen med spillerne for å finne ut hvorfor det gikk som det gjorde i søndagens hjemme-flause. Og for å stake ut kursen bort fra det som begynner å ligne en liten krise.

- Nå må vi vise hva som bor i oss. Vi må fokusere på oss selv, og ikke se på tabellsituasjonen eller lagene rundt oss. Vi har en veldig optimistisk spillestil, men nå må vi gjøre det enklere for oss selv, sier Larsen til TV 2 Nettavisen.

Ledet to ganger
I går vant Bodø/Glimt sin aller første kamp på Nadderud. Og sørget for at Stabæk har fått tidenes verste sesonginnledning i Tippeligaen. Men det så lenge ut til å gå hjemmelagets vei. Stabæk ledet både 1-0 og 2-1 over gjestene fra nord. Før det raknet helt.

- Vi ledet to ganger, men når Bodø/Glimt utlignet til 2-2 rett før pause og scoret to kjappe tidlig i 2. omgang raknet vi fullstendig, sier Larsen.

- Taktikken var å stå høyt med laget og tvinge Glimt til å slå langt slik at de ikke får utnyttet det de er gode på. Men så mister vi trøkket, de får spille i mellomromemt og utnytte løp i bakrommet vårt, forklarer han.

Møtt tet-trioen
Hittil i år står Bærums-laget med to seirer på 19 kamper. Den eneste trepoengeren i Tippeligaen kom hjemme mot Sogndal. Stabæk spilte 0-0 borte mot Ham-Kam, og gått på nederlag mot Odd og Tromsø.

Gaute Larsen er ikke enig i at laget hans så langt har møtt flere av de presumptivt enkle motstandere i eliteserien.

- Nei, det blir for dumt å si. Vi har jo spilt mot de tre lagene som ligger øverst på tabellen! Så det blir helt feil å hevde, sier han oppgitt.

Tenker ikke på Martin
Så langt i år har savnet av Martin Andresen vært åpenbart. Sportslig leder Tom Schelvan har gjentatte ganger understreket at landslagskapteinen er Stabæk-spiller fra 1. juli. Gaute Larsen vil imidlertid ikke snakke om savnet av midtbanejuvelen.

- Det er mulig Martin er tilbake 1. juli. Men jeg forholder meg kun til de spillerne jeg har disponibelt. Vi kan ikke unnskylde oss med at vi mangler Martin.

- Har du tro på at dere skal klare å reise dere?

- Selvsagt har har jeg det. Jeg hadde ikke vært her hvis jeg ikke trodde dette skulle gå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.