- Ingen ekte gentleman gjør det der

PROVOSERT: Tyrkias landslagssjef Fatih Terim er provosert over sin nederlandske kollegas oppførsel.

PROVOSERT: Tyrkias landslagssjef Fatih Terim er provosert over sin nederlandske kollegas oppførsel. Foto: Milan Kammermayer (AFP)

Psykologisk krigføring mellom to store fotballnasjoner.

Det er flere lag enn Norge som spiller avgjørende EM-kvalifiseringskamper på lørdag.

I gruppe A har Nederland hatt en mildt sagt katastrofal kvalifisering, og ligger på fjerdeplass i sin gruppe før de to siste kampene. De oransje har ingen mulighet til å stikke av med en topp to-plassering, som gir sikker EM-billett, men kan fortsatt snyte Tyrkia for tredjeplassen som gir play-off.

Da er de avhengig av hjelp. Det er Nederland-sjef Danny Blind smertelig klar over.

- Forstår intensjonen

Han har sendt en melding til sin trenerkollega i Tsjekkia, Pavel Vrba, og gratulert ham med EM-billetten som både Tsjekkia og Island sikret seg sist kvalikrunde.

Det provoserer imidlertid Tyrkias landslagstrener Fatih Terim.

- Du trenger ikke å være veldig intelligent for å forstå den underliggende intensjonen, sier Terim, ifølge den nederlandske avisa Algemeen Dagblad.

Tsjekkia tar nemlig imot nettopp Tyrkia hjemme på Generali Arena i Praha lørdag kveld. Danny Blind er garantert interessert i at allerede EM-klare tsjekkere ikke girer ned mot et EM-jagende tyrkisk lag.

I HARDT VÆR: Nederlands landslagssjef Danny Blind. Foto: Stanislav Filippov (AFP)

- Jeg ønsker virkelig ikke å kritisere en kollega, men en ekte gentleman gjør ikke det der, raser Terim videre.

- Nederland har hatt sjansen til å slå oss to ganger, men de har ikke klart det. Nå forsøker de seg med triks utenfor banen.

- Sikker på play-off

Med dette lille unntaket virket imidlertid Terim til å være i godt humør før den viktige kvalikkampen mot Tsjekkia. Under pressekonferansen brøt han ut i latter flere ganger, og virket også trygg på sine egne spilleres ferdigheter.

- Nederland var storfavoritten i denne gruppa, men nå er vi på tredjeplass. Jeg er sikker på at vi vil nå play-off, sier landslagssjefen.

Det skiller to poeng mellom Tyrkia og Nederland i gruppe A, men Tyrkia vinner også på innbyrdes oppgjør de to lagene i mellom. Det betyr at Nederland i praksis må innhente tre poeng.

De oransje møter Kasakhstan i Almaty i kveld, mens Tyrkia altså gjester Tsjekkia. I siste runde tar Nederland imot Tsjekkia, mens Tyrkia tar imot Island.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.