*Nettavisen* Sport.

- Ingen fare for undervurdering

Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Minst ett lag fra Adeccoligaen når semifinalen i cupen. Det kan bli to. Se trekningen!

09.07.10 13:17

Norges Fotballforbund har trukket kvartfinalene i cupen. Overraskende har hele tre lag fra Adeccoligaen spilt seg inn blant de siste åtte, og minst ett av dem kommer også til semifinale.

Det er klart ettersom Follo og Sogndal er trukket mot hverandre.

Også Ranheim, som slo ut Tromsø onsdag, bør ha en mulighet. De møter meget bortesvake Strømsgodset hjemme på sin nye kunstgressbane i Trondheim.

Se trekningen nederst i saken!

- Godset klar favoritt
- Det er ingen fare for undervurdering, lover en humrende assistenttrener Otto Ulseth overfor Nettavisen umiddelbart etter trekningen.

Han vurderer utfallet slik:

- Nøkternt sett hadde vi ønsket å få Follo, som vi har slått to ganger i år, eller Sogndal, som også spiller i Adeccoligaen. I den andre enden kunne vi møtt Rosenborg og Viking, som er de beste lagene. Nå fikk vi noe midt imellom, sier Ulseth.

Han anslo vinnermuligheten mot Tromsø til ti prosent.

- Hjemme mot Strømsgodset er vår mulighet i utgangspunktet litt større. Men Godset er fortsatt klar favoritt, sier mannen som både har hært hovedtrener i Tromsø, assistenttrener på det irakiske landslaget og sportsredaktør i Adresseavisen.

- Helt middels
- Hvor gode er egentlig Ranheim, Ulseth?

- Et helt middels førstedivisjonslag.

Trondheimsklubben har vært en stor positiv overraskelse etter opprykket i fjor høst, og ligger i øyeblikket på opprykksplass i Adeccoligaen. Men opprykk er ikke tema, og Otto Ulseth er ikke engang sikker på om det vil være bra for trøndelagsfotballen om RBKs samarbeidsklubb rykker opp på aller øverste hylle.

- For trøndersk fotball er det gunstigste at Ranheim etablerer seg på nivå to, men da gjerne på øvre del av tabellen, sier Ulseth til Nettavisen.

Her er kvartfinalekampene:
Ranheim IL - Strømsgodset IF
Rosenborg BK - IK Start
Follo Fotball - Sogndal IL
Odd Grenland - Viking FK

Førstnevnte lag har hjemmebanefordel, og kampene spilles 14. og 15. august.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.