Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen grunn til panikk

Sir Alex Ferguson ser lyst på gullsjansene til tross for to strake tap.

NEWCASTLE - M. UNITED 3-0:

Newcastle startet denne Premier League-sesongen på forrykende vis, men etter hvert har Tyneside-klubben som forventet falt litt av.

Det er likevel ikke til å komme bort ifra at Alan Pardew har et meget slagkraftig mannskap når alle er skadefrie og mot Manchester United onsdag viste noen av stjernene seg fram.

Demba Ba, Yohan Cabaye og Cheick Tiote er blant klubbens spillere som har fått mye skryt og denne trioen var sentral da vertene tok en meget sterk 3-0-seier over de røde.

- Ingen panikk
Demba Ba sendte Newcastle foran i første omgang, Yohan Cabaye doblet ledelsen rett etter pause, mens Phil Jones satte en ball i eget nett. Tiote spilte som vanlig en meget solid kamp.

- Vi har hatt en veldig god sesong, men har ikke klart å slå noen av topplagene. I dag hadde vi det beste mannskapet vi har hatt mot et topplag, sier Newcastle-manager Alan Pardew.

- Vi tok en risiko med høyt press, men visste også at vi kan håndtere det. Vi lot ikke United spille sitt spill. Vi har slått mesterne 3-0 og jeg mener det er fortjent, sier manageren.

Tapet betyr at Sir Alex Fergusons menn misbrukte sjansen til å komme à jour med topprival Manchester City. De lyseblå slo Liverpool tirsdag og ligger tre poeng foran naboklubben.

- Vi hadde muligheten, men mens City vant så tapte vi. Men det er ingen grunn til panikk. Vi vet vi kan håndtere denne situasjonen, sier United-manager Sir Alex Ferguson.

- De var aggressive og scoret to fantastiske mål, samtidig som vi ikke tok godt nok vare på ballen da vi hadde den. Men alt kan fortsatt skje. Det har vi sett på resultatene den siste tiden.

Rooney tilbake
Vertene gikk ut i hundre hjemme på St. James' Park, som vi velger å kalle arenaen, og kom også til kampens første farlighet etter fem minutters spill.

Danny Simpson la inn foran mål og der inne ventet storscorer Demba Ba. Senegaleseren fikk imidlertid ikke stokket beina og bommet på ballen i god posisjon.

Etter en sterk Newcastle-åpning kom gjestene mer med og etter 12 minutter sendte Nani i vei et godt skudd. Tim Krul måtte gi retur, men fikk selv ryddet opp.

Dimitar Berbatov har vært i form de siste kampene og i det 16. minutt var han farlig frampå. Bulgarernes heading gikk via Davide Santon, sneiet stolpen, og gikk utenfor.

Wayne Rooney var også tilbake på United-laget onsdag og fikk en ypperlig mulighet til å score i første omgang. Ryan Giggs spilte fri spissen, men avslutningen sto ikke i stil.

Mål nummer 15
Mye har blitt skrevet om Demba Ba denne sesongen, det meste med positivt fortegn. Etter 33 minutter viste mannen som Newcastle hentet gratis i sommer hvorfor.

Et langt oppspill ble stusset videre fra Shola Ameobi og Ba stakk inn bak og avsluttet herlig i mål. Anders Lindegaard måtte konstatere sitt første baklengs i Premier League.

Ba på sin side kunne juble for sitt 15. ligamål denne sesongen.

Den samme Ba kunne fort også fått straffe tidligere i omgangen. Etter en duell med Rio Ferdinand gikk spissen i bakken innenfor 16-meteren, men Howard Webb vinket spillet videre.

TV-reprisen viste at Newcastle-spissen var i ferd med å få kontroll over ballen i den nevnte situasjonen og at Ferdinand måtte ty til ulovlige midler for å stoppe måljegeren.

Cabaye-perle
Newcastle hadde gjennomført en meget bra første omgang, men hadde fortsatt en stor jobb foran seg. Den jobben tok Yohan Cabaye fatt i med både iver og lyst rett etter pause.

Vertene fikk frispark fra snaue 30 meters hold og franskmannen tok ansvar. Cabaye bøyde ballen over muren og den fant veien opp i vinkelen bak United-keeper Lindegaard.

Etter 2-0-scoringen våknet United til liv igjen og skapte en rekke farlige sjanser foran Tim Krul i Newcastle-målet. Det ville seg imidlertid ikke helt for gjestene fra industribyen.

Wayne Rooney var kanskje nærmest da han fikk ballen etter forarbeid av Nani og Danny Welbeck. Spissen fikk ballen forbi Tim Krul, men på streken reddet Danny Simpson.

Og på tampen gikk det slik det ofte går. Phil Jones satte ballen i eget mål og kampen var punktert. Dermed er Tyneside-klubben oppe i 33 poeng fra 20 kamper og ligger på sjuendeplass.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger