- Ingen gunstig situasjon for spillerne

Foto: Svein Ove Ekornesvåg/Scanpix

Den manglende treneravklaringen skaper bekymring i RBK-leiren.

08.03.10 12:32

AALESUND - ROSENBORG 1-3:

Roar Strand (40), spilleren som kjenner klubben best etter å ha tjent Rosenborg i nærmere 20 år, mener at den vanskelige situasjonen og forvirringen rundt trenerspørsmålet i klubben ikke er heldig for de regjerende seriemesterne.

- Det er ingen optimal situasjon klubben er i, men spillerne forsøker å gjøre det beste ut av den. Likevel er det lett at det kan snike seg inn noe mentalt hos spillerne både på trening og i kamp, når de vet at de spiller for en trener som ikke blir værende i klubben, sier Strand til Nettavisen.

I møte med ledelsen
Strand bekrefter at han i løpet av neste uke skal i et møte med Rosenborg-ledelsen for å diskutere og få en nærmere avklaring på trenerspørsmålet i klubben.

- Vi har fått visse signal fra ledelsen om hvilke trenere klubben arbeider med, men ikke noe mer enn det, sier Strand som ikke vil utdype hvilke trenere det er snakk om.

- Det får dere vite når det kommer, sier Strand.

Aalesund-trener Kjetil Rekdal tror det vil slå uheldig ut for Rosenborg å ha en trener på lånt tid i en sesong der trønderne skal forsvare Tippeliga-gullet.

- Det kan neppe være gunstig for Rosenborg at Hamrén slutter i løpet av sesongen. Vi må i hvert fall håpe på det, humrer Rekdal.

Les også: RBK-fest i superfinalen

Blir ikke mestere
Rekdal ble også skuffet over det trønderne presterte på banen i superfinalen.

- Det Rosenborg leverer i dag holder ikke til å vinne Tippeligaen, mener Rekdal.

Aalesund-treneren spår at skillet mellom Rosenborg og de andre Tippeliga-lagene blir mindre i årets Tippeliga.

- Vi tar innpå. Spillemessig er vi på høyde med Rosenborg. Det er pondusen og effektiviteten som er den store forskjellen. Vi scorer ikke på våre sjanser, mens de setter sine.

Stadsgaard-kanon
Rosenborg var imidlertid Aalesund overlegne i første halvdel av kveldens superfinale mellom fjorårets seriemester og cupfinalemester. I det som var den siste testen før Tippeligaen sparkes i gang neste helg, viste Rosenborg til tider et spill som ga signal om at fjorårets seriemester skal bli vanskelig å tukte også i år.

Rosenborg startet veien mot årets første tittel allerede etter sju minutter. Kris Stadsgaards kanonskudd fra vel tjue meter føyk som et prosjektil via foten til Jonatan Tollås Nation og i mål bak Aalesund-keeper Anders Lindegaard.

Les også: - Jarstein klar for Viking

I en første omgang der Aalesund var statiske i bevegelsene og slurvete i pasningsspillet, vartet Rosenborg opp med hurtige overganger i angrep og gode bevegelser rundt ballfordeler og maestro Fredrik Winsnes. Nyinnkjøpte Winsnes ser ut til å gi Rosenborg nok en dimensjon med sitt overblikk, ro og sikre pasninger fra sin sentrale midtposisjon. Trekløveret Rade Prica, Steffen Iversen og Morten Moldskred i Rosenborgs fryktinngytende angrepsrekke fikk boltre seg på topp fikk en rekke utsøkte baller å jobbe med av Winsnes den første halvtimen.

Rade Prica sendte trønderne opp i 2-0-ledelse etter en tabbe av Jonathan Parr. I en tilsynelatende ufarlig situasjon headet Aalesunds venstreback ballen rett i beina til Prica, som på første forsøk skjøt i stolpen, men returen satte Prica enkelt i mål.

Les alt om søndagens generalprøver for tippeligalagene her!

Ga RBK pokalen
Fire minutter etter hvilen drepte Trond Olsen all spenning da han skled ballen over mållinjen etter godt forarbeid av Fredrik Winsnes. Aalesund meldte seg mer på etter Rosenborgs tredje scoring, men måtte kun nøye seg med en nettkjenning. En suser fra Peter Orry Larsen fra vel tjue meter.

- Vi ga Rosenborg pokalen allerede etter 25 minutt. Vi er naive, lite effektive og veldig gavmilde bakover. Men jeg vet av erfaring at når alvoret virkelig settes i gang neste helg, vil det bli en helt annen innstilling hos spillerne, sier Rekdal.

Rosenborg-trener Erik Hamrén var fornøyd med årets første tittel, men mener RBK har mye å gå på fram til seriepremieren mot Molde.

- Det var en fin opplevelse å vinne årets første pokal. Jeg er virkelig fornøyd med at vi vinner på en vanskelig bane, men det er mye opp og ned. Vi har et veldig høyt toppnivå, men også et lavt bunnivå, sier Hamrén.

Steffen Iversen måtte gå ut med skade allerede etter halvtimen spilt og etter kampen haltet Mikael Lustig i mixed zone. Erik Hamrén er ikke i tvil om at det vanskelig spilleunderlaget på Color Line Stadion må ta mye av skylda.

- Kunstgress er ikke noe bra underlag å spille på. Det blir altfor mye skader på spillerne. Det var kunstgresset som ødela Iversen i dag, sier Hamrén, som ikke vet noe mer om Iversen sin skade.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.