*Nettavisen* Sport.

- Ingen har utklasset oss sånn før

Manchester United-sjef Alex Ferguson mener Barcelona er det sterkeste laget han har møtt i sin managerkarriere.

29.05.11 10:50

HTML EMBED

BARCELONA -MANCHESTER UNITED 3-1:

Skottens utvalgte hadde lite å stille opp mot det katalanske storlaget i lørdagens Champions League-finale på Wembley.

- Du blir trollbundet av pasningsspillet deres. Jeg hadde forventet at vi skulle gjøre det bedre, særlig etter pausen, men det skjedde ikke. Det går opp og ned med store lag og de er på toppen akkurat nå, sa Ferguson etter ifølge The Observer .

Etter å ha latt tapet synke inn kom han med velfortjent ros Uniteds overmenn.

- De er best i Europa, det er det ingen tvil om. Jeg vil påstå de er det beste laget vi noen gang har møtt. Alle erkjenner det og jeg aksepterer det. Det er ikke lett å tenke noe annet når du blir slått på denne måten. Ingen har utklasset oss sånn før, la Uniteds mangeårige manager til.

Riktig fotballfilosofi
Ferguson understreket også at Barcelona fortjente å vinne siden de spiller den han mener er riktig type fotball. Men skotten begynner allerede å se framover mot tiden da katalanerne blir nødt til å gjennomføre et generasjonsskifte.

- Hvem vet hvor lenge det varer, og om de kan erstatte laget når den tiden kommer. De har i alle fall den rette fotballfilosofien, men det er alltid vanskelig å finne spillere som Xavi, Iniesta og Messi hele tiden. Vi fikk aldri kontroll på Messi, men det er det mange som har vært nødt ti å innrømme de siste årene, sa Ferguson.

Trenerkollega Josep Guardiola var også full av lovord om sine spillere etter at de sikret den tiende tittelen på bare tre sesonger under hans ledelse.

- Lionel er det beste spilleren jeg har sett noensinne. Og antakelig den beste spilleren jeg kommer til å se. Han er unik. Men dette var også en bedre innsats enn den vi presterte i Roma, sa Guardiola, og viste til 2-0-seieren i tilsvarende finale for to år siden.

- Vi spilte en god kamp i Italia også. Men nå var det måten vi vant på som gjorde meg mest stolt. Dette er måten vi ønsker å spille fotball på, la Barcelona-treneren til.

-Andreplass ingen trøst
69-årige Ferguson ser nå mot neste sesong der han håper å kunne utvikle Manchester United til et bedre lag.

- Man må ikke bli redd for utfordringer. Vi ønsker å forbedre oss. Neste sesong må vi selvfølgelig styrke oss enda mer. Vi har en utfordring i Barcelona. Det har vi alle. Det er ikke noen trøst å være det nest beste laget. Jeg liker ikke å være nest best. Alle klubber med lignende historie som oss, Real Madrid eller Milan, ville sagt det samme, påpekte Ferguson.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag