RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen i dag kan måle seg med Messi

Foto: Adrian Dennis (AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Men den lille driblefanten er fortsatt et lite stykke bak de største, mener argentinsk fotballikon.

- Vi tapte mot et bedre lag, med verdens beste spiller. Han er som en PlayStation-spiller – han utnytter hver eneste feil vi gjør. Han er verdens klart beste spiller, sa Arsenal-manager Arsène Wenger etter å ha blitt offer for Lionel Messis målkalas.

Men franskmannen med nese for talenter er langt fra den eneste som har overøst argentineren med lovord de siste dagene. Det ser ut til å være stor enighet både i Norge og resten av verden om at den kortvokste driblefanten er best i verden for tiden.

Tidenes beste derimot er han trolig ikke ennå. Det som kjennetegner historiens største er ofte suksess i VM, og enn så lenge har ikke Messi oppnådd dette, selv om sjansen byr seg allerede til sommeren når mesterskapet går i Sør-Afrika.

- Kan bli blant de beste
Den tidligere argentinske landslagsspilleren og Tottenham-helten, Osvaldo Ardiles, mener at Messi har et lite stykke igjen opp til folk som Franz Beckenbauer, Diego Maradona, Pelé, Johan Cruyff og Michel Platini, men at han ikke er langt bak.

- Messi er så god at han ikke kan sammenlignes med noen annen spiller på toppnivå akkurat nå. Slik sett er det riktig å sammenligne han med tidens beste, sier Ardiles til Reuters.

- Han er fortsatt bare 22 år gammel, og han er nødt til å holde det høye nivået i flere år for å bli ansett som den aller beste.

Messi ble i ung alder tildelt kallenavnet den «nye Maradona». Et stempel mange spillere har fått gjennom årene, men som svært få har levd opp til. Ardiles mener likevel at Barcelona-stjernen har mye til felles med sin nåværende landslagssjef.

- Det er mange likheter. Begge er kortvokste, venstrebeinte, og har et lavt tyngdepunkt. Messi er muligens en anelse raskere, mens Maradona var en anelse bedre teknisk, sier han.

- Messi er mer perfekt
Men der stopper også sammenligningen til Ardiles.

Maradonas tidligere romkamerat fra landslaget påpeker nemlig også at det er en rekke forskjeller på de to stjernene.

- Det har helt forskjellig temperament. Alt rundt Diego var en evig kamp, og han hadde så mange problemer utenfor banen. Likevel klarte han å sette problemene til side ute på fotballbanen. Han var en stor leder, og en inspirasjon for en hel nasjon.

- Messi på sin side er derimot mye roligere og fokusert. Han er en familiemann. Du vil aldri se Messi ute på nattklubb, så på mange måter er han den perfekte spiller, sier Ardiles.

Den 22 år gamle Barcelona-stjernen har på kort tid oppnådd mye, og har de siste sesongene både oppnådd heder og ære med klubben, samtidig som han har vunnet flere kåringer.

Ardiles er ikke bekymret for at Messi har oppnådd for mye på for kort tid, men minner om at motgang også kan gi motivasjon til å prestere på høyere nivå, og bruker Maradona som eksempel.

- Diego var helt knust da han gikk glipp av VM på hjemmebane i 1978, etter å ha vært i den første 25-mannstroppen. Treneren måtte droppe tre spillere, og han var en av dem. Jeg kjente han godt og vet at det gikk hardt innpå ham, men det ga ham også grunn til å jobbe hardere og komme tilbake ennå sterkere, sier den tidligere Spurs-manageren om Napoli-legenden.

- Men jeg tror ikke at Messi vil bli for selvsikker på grunn av alt han har oppnådd til nå. Familien hans holder ham på bakkenivå, men det vil bli interessant å se hvordan han utvikler seg videre. Det er helt utrolig å tenke på hvor god han kan bli.

Arbeloa blir nøkkelen
I Real Madrid har man gjort sitt beste for å snakke ned evnene til Messi den siste tiden, og Cristiano Ronaldo og resten av gjengen ønsker heller å fremheve sine egne styrker og kvaliteter.

- Cristiano Ronaldo er minst like god som Messi, mener Real-veteran Guti.

Hovedstadsklubben har likevel planen klar for hvordan de skal stoppe argentineren, og ikke overraskende er det tidligere Liverpool-back Alvaro Arbeloa som kan bli en viktig mann.

Spanieren debuterte for Liverpool på venstreback mot nettopp Barcelona. Den gang var oppgaven å stoppe en brennhet Ronaldinho, noe han gjorde med bravur og til høyt terningkast.

I lørdagens «El Clasico» er det ventet at Real-spilleren, som også kan figurere på høyreback, vil bli flyttet over på venstre for å stoppe Messi. Det er sportsavisen AS som hevder dette.

Arbeloa har hatt oppgaven med å stoppe Messi tidligere, og det har gått greit. Marcelo, Raul Albiol, Fernando Gago, og Ezequiel Garay skal bistå backen i kampen mot Messi.

Zlatan kan bli klar
Spanske medier har tidligere denne uken hevdet at Zlatan Ibrahimovic ikke blir klar til storkampen, men fredag er tonen en annen. Flere aviser skal ha antydet at svensken kommer til å spille, skriver svenske Sportbladet.

Zlatan har slitt med en skade den siste tiden, men de seneste testene av spissen skal være meget positive.

Barcelona er imidlertid bekymret for at svensken kan slå opp igjen skaden, og derfor er ingen endelig avgjørelse tatt. Midtstopper Gerard Pique, som også har vært usikker, blir trolig også klar til storkampen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere