RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen i Norge kan stoppe ham

JUBEL: Thomas Sørum jubler sammen med Martin Rønning Ovenstad og Gustav Wikheim.
JUBEL: Thomas Sørum jubler sammen med Martin Rønning Ovenstad og Gustav Wikheim. Foto: Cornelius Poppe
Sist oppdatert:
Marerittet kan være over for Godsets måltyv.

STRØMSGODSET - START 4-2:

DRAMMEN (Nettavisen): Før 2013-sesongen ble Thomas Sørum hentet «hjem» til Strømsgodset. Håpet var at spissen skulle skyte drammensklubben til topps i Tippeligaen. Gull ble det, men ikke så mye takket være Sørum.

Spissen slet nemlig med skader i store deler av sesongen. I stedet var det folk som Adama Diomande og Ola Kamara som fant nettet for Godset.

I år er disse to borte, mens Sørum er skadefri. Søndag brukte han bare 40 sekunder på å score sitt første ligamål for sesongen. Sørum ble byttet inn i pausen og satte inn 3-2-målet til hjemmelaget bare noen sekunder senere.

- Det er som en helt ny signering, sa Godset-assistent David Nielsen om Sørum til Nettavisen denne uka og avslørte at spissen har vært pigg i vinter.

- Var tungt
Sørum forteller til Nettavisen etter kampen at 2013 var et frustrerende år.

- Det var et veldig tungt år for meg. Det var litt merkelig. Laget svingte seg fra seier til seier, mens jeg satt med ispose på beinet. Det var ikke noe moro.

- Så det var godt for meg å få et mål og det var godt å vinne en fotballkamp igjen. Men dette er bare én kamp av tretti og jeg er ikke den som reiser hjem og spretter sjampisen nå. Det er mye jobb igjen, om vi skal gjenskape 2013.

Strømsgodset-trener Ronny Deila var også full av lovord om Sørum.

- Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Deila til Nettavisen.

- Thomas er Thomas og trenger bare å komme i form. Han har hatt en skadefri oppkjøring, uten at han har spilt så mye, og trenger bare kamper nå.

- Du ser jo selv hvilken start han har. Det er så mye kraft og trykk i han. Det er ingen stoppere i Norge som stopper det trykket, sier Deila.

- Ligner et fotballag
Godset-treneren håper det blir mange mål av spissen utover i sesongen.

HYLLER SØRUM: Ronny Deila var godt fornøyd med spissens innsats.

- I dag så han ut som en fyr som kan bli toppscorer, sier han.

Deila var selvsagt også fornøyd med tre poeng i ligapremieren.

- Vi har ikke kunne stille med en førsteellever i hele vinter. Mot Start ligner vi i hvert fall på et fotballag. Men vi har mye å gå på når det gjelder intensitet. Relasjonene og spillestilen ligger i bunn og det skaper trygghet. Det gir oss fire mål i dag. Men flere spørsmålstegn er der enda, sier Godset-sjefen.

- Skal vi hevde oss i toppen, som er målsettingen, må heve oss mange hakk i løpet av sesongen. Vi vet hva slag nivå vi må opp på, sier han.

- Det er herlig
Gustav Wikheim (to mål) og Francisco Junior scoret de øvrige målene for Strømsgodset. Ernest Asante scoret begge for gjestene fra Sørlandet.

Også Wikheim er glad for å ha Sørum tilbake. Det var nettopp 31-åringen som spilte fram til unggutten, da han satte inn kampens siste mål.

- Ja, herlig. Han slet i fjor, men har jobbet knallhardt. Det er herlig å se ham komme inn og ha både mål og assist. Det er knallgøy, sier han til Nettavisen.

Wikheim var også godt fornøyd med egen innsats.

- Deilig. Ingen takker nei til en så god start. Det var moro utpå der, sier han.

Målrikt
Godset har ikke tapt hjemme på Marienlyst siden sommeren 2011, men fikk gid motstand av Start de første 45 minuttene av ligaåpningen søndag.

Begge lag hadde noen brukbare sjanser innledningsvis og det skulle ikke gå mer enn ti minutter før ballen lå i nettet. Det var gjestene som kunne juble.

En kommunikasjonssvikt mellom Marius Høibråten og keeper Adam Larsen Kwarasey førte til at Ernest Asante kunne sette ballen i tomt bur.

En drømmestart for sørlendingene.

Det skulle imidlertid bare gå sju minutter før Ronny Deilas menn slo tilbake. Jarl-André Storbæk slo inn og fant Gustav Wikheim som hamret inn 1-1.

Mye handlet likevel om Start og gjestene prøvde stadig å utnytte det faktum at Godset har både Jørgen Horn og Kim André Madsen ute med skade. Både Rolf Daniel Vikstøl og Fernando Paniagu kom til gode sjanser, uten å lykkes.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SCORET TO: Gustav Wikheim hadde en god dag på jobben mot Start og nettet to ganger.


Etter 27 minutter klarte ikke Godset å holde de gulkledte unna lenger. Espen Hoff lekte seg på kant og la ut til Asante. Han dunket inn sitt andre for dagen.

Vertene startet med tre nykommere på midten, Patrick Olsen, Mohammed Abu og Francisco Junior. Ti minutter før pause presenterte sistnevnte seg.

Lars-Christopher Vilsvik slo en corner og Start fikk ikke ryddet unna i feltet, til tross for flere forsøk. Til slutt banket Francisco Junior kula i nettmaskene.

Kjapp scoring
Begge lagene fikk også et mål annullert i løpet av førsteomgang.

Andre omgang åpnet friskt og publikum hadde knapt fått satt seg før de spratt opp igjen i vill jubel. Grunnen til det var innbytter Thomas Sørum.

(artikkelen fortsetter under bildet)

TILBAKE: Thomas Sørum setter ballen forbi Starts Håkon Opdal.


Peter Kovacs spilte igjennom og Sørum satte sitt første for sesongen.

I det 69. minutt var Sørum igjen aktiv. Spissen spilte flott igjennom angrepskollega Gustav Wikheimn og unggutten gjorde ingen feil.

Dette var U21-landslagsspillerens andre scoring for kvelden.

Flere mål ble det aldri i Drammen, selv om Øivind Storflor var nær ved å øke ledelsen med et frispark hel tpå tampen. Ballen gikk like utenfor.

Dette betyr at Godset har åpnet 2014-sesongen med tre poeng.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere