- Ingen liker det

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Men Europas høyeste spiss har planer om å slå tilbake.

NETTAVISEN (ÅLESUND): Å finne en større AaFK-legende enn Tor Hogne Aarøy er ingen enkel oppgave. I en årrekke ble AaFK assosiert med nettopp Aarøy. Europas høyeste spiss var mannen hele AaFKs angrepsspill sentrert rundt helt til han prøvde lykken i Japan etter 2010-sesong.

Frasen «Big in Japan» fikk aldri mer enn den konkrete betydningen for Aarøy i JEF United. Riktignok åpnet hans Japan-karriere lovende, men etter hvert ble det evinnelige timer på sidelinjen.

Returen til AaFK denne sesongen har foreløpig ikke blitt den personlige oppturen som tometersmannen håpet på. Skader har gjort at tendensen fra Japan har fortsatt for Aarøy: Det har blitt betydelig mer tid på sidelinjen enn på banen for den fryktede spydspissen.

- Det har vært en «krunglete» og frustrerende sesong. Å løpe opp og ned langs sidelinjen med oppvarmingsvest gjennom hele kampen er ikke veldig morsomt. Det er ingen som liker det, sier Aarøy lattermildt til Nettavisen.

- Man må bare fokusere på å gjøre en best mulig jobb når man får sjansen. Det gjelder å være best mulig forberedt til enhver tid, sier han.

Vårsesongen var preget av skader, men Aarøy kom inn i bortekampene mot Brann og Strømsgodset og gjorde et positiv figur. I sommer kom imidlertid skaden som Aarøy trodde betydde slutten på hans innholdsrike karriere.

- Det meste tydet på det, men jeg ble mye raskere frisk enn antatt. At jeg nå er i gang igjen, er sånn sett en bonus. Nå er jeg veldig motivert for å gi alt jeg har ut sesongen, sier Aarøy.

Fikk sjansen
Mot Brann hadde toppscorer Abderrazak Hamed-Allah karantene, mens Leke James måtte forlate banen tidlig med en skade. Dermed var det duket for et gledelig gjensyn med Color Line Stadion for skadeplagede Aarøy, som faktisk bare har spilt 50 minutter totalt på egen hjemmebane denne sesongen.

- Noen bortekamper har det blitt, men foran hjemmefansen har det blitt alt for lite spilletid, dessverre. Det var godt å være skikkelig tilbake mot Brann, sier Aarøy.

Han har mang en gang herjet med bergenserne, men i lørdagens kamp ble det bare nesten for 36-åringen.

Etter 58 minutter fant kampens flotteste angrep sted: AaFK spilte klikk-klakk-spill på midtbanen før Jo Nymo Matland slo et hardt innlegg langs bakken. Aarøy var klar til å bredside ballen i åpent mål, men så fikk Daniel Mojsov akkurat frem en fot.

- Jeg var sikker på at jeg skulle score der. Det var utrolig godt gjort av han å få en fot på ballen, og det var enda bedre gjort at han ikke sendte den i eget mål, mener Aarøy.

Ny spillestil
AaFK kom til utallige avslutninger mot Brann, men Aarøy stod for svært få av dem. Innleggene som Aarøy fikk servert for noen år siden, kom aldri i gårsdagens kamp mot Brann.

- Det spilles på en litt annen måte, noe som er naturlig med de spillertypene vi har. Samtidig føler jeg at jeg klarte å bidra på min måte.

I oppspillsfasen var han som vanlig suveren, der han tok ned ballen og serverte den presist og effektivt til Michael Barrantes og co.

- Jeg er fornøyd med det jeg presterer og føler at touchen er bra. Formen er virkelig på gang, sier Aarøy.

Jönsson: - Fortsatt et uromoment
36-åringen vet at det fort kan bli hans siste sesong. Helt mørkt i enden av tunnelen er det imidlertid ikke for targetspissen. Når Frode Johnsen presterer som han gjør, finnes det også fortsatt muligheter for Aarøy.

- Det er ikke bestemt hva som skjer med Aarøy neste sesong, så alt håp er ikke ute for ham. Det er veldig synd at han har slitt så mye som han har gjort i år, for jeg hadde sett for meg at han kunne bli veldig viktig for oss denne sesongen, sier AaFK-trener Jan Jönsson til Nettavisen.

- Jeg er veldig glad for at han nå er tilbake, og jeg tror han kan få en bra avslutning på sesongen. Han er fortsatt et uromoment som motstanderne frykter, mener svensken.

Selv om han ikke har bidratt så mye på banen i 2013, har Aarøy vært en viktig bidragsyter på treningsfeltet og i garderoben.

- Aarøy har mye og nyttig erfaring og sprer positiv energi inn i gruppa. Det er synd at han har vært så uheldig med skader i år. Samtidig er det knalltøff konkurranse på topp mot Leke og Hamed-Allah, sier Jonatan Tollås.

- Han har opplevd mye i karrieren, og jeg håper at han får oppleve enda litt til. Vi har mye å kjempe for resten av sesongen, avslutter AaFK-kapteinen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.