*Nettavisen* Sport.

- Ingen vet hvem jeg er

En måned etter at han ble kjøpt for 20 millioner, er Christian Grindheim fortsatt ukjent i Heerenveen.

05.02.08 09:43

WREXHAM (Nettavisen): I begynnelsen av januar gikk proffdrømmen i oppfyllelse for Christian Grindheim (24). En måned etter overgangen venter han fortsatt på sin første kamp med klubben.

Heerenveen har, til tross for den store overgangssummen, gitt nordmannen tid. De visste at han ikke var i kampform. Derfor ble han ikke kastet ut på dypt vann.

- Det er litt unikt, ja. Jeg er litt utålmodig av natur, men skjønner at det tar litt tid. Men nå har de ikke akkurat gjort det dårlig etter at jeg kom heller da, sier Grindheim til Nettavisen.

Håper på Mesterliga
Heerenveen er det store formlaget i Nederland, og det til tross for at stjernespissen Afonso Alves nylig ble solgt til Premier League og Middlesbrough. Det betød imidlertid lite for klubben. I helgas kamp knuste nemlig laget Vitesse med hele 7-0.

- Det var en merkelig kamp. Vitesse kunne fort scoret et par mål i 1. omgang. Etter pause så var det total lekestue, humrer han.

Heerenveen står med solide 19-1 i målforskjell og full pott på de fire siste kampene. Det har ført laget helt opp på 3. plass i serien. Det kan bety at nordmannen spiller i Mesterligaen neste år.

- Vi får håpe trenden fortsetter. De har jo et litt merkelig system her. Serievinneren går til Mesterligaen, men lagene fra 2. til 5. plass møtes til play off om den andre plassen i Mesterligaen. Vi blir garantert nummer fem eller bedre, og det ville vært fantastisk med Mesterligaplass neste år, sier han.

Selv nærmer han seg kampformen dag for dag. Håper er nå å få mest mulig spilletid for Norge mot Wales, og at han innen kort tid i alle fall er inne på benken på A-laget.

- Jeg har stort sett trent to ganger hver dag etter at jeg kom til klubben, og det har aldri vært løping uten ball. Her skal man løpe med ball. I det siste har jeg merket at jeg har hatt mer overskudd på treningene, og det har gått bedre og bedre. Jeg er mye nærmere nå enn jeg var da jeg kom hit, sier han.

Bor på hotell
- Er drømmen å være på benken allerede til helga?

- Hvis jeg får spille mot Wales så håper jeg selvsagt at det ikke tar lang tid før jeg er med på A-laget. Men jeg har spilt en omgang og 60 minutter for annetlaget. Det er alt jeg har siden november. Det er ikke så mye.

- Nivået virker høyt?

- Ja. Men det er ikke avskrekkende. Jeg skjønner når jeg ser laget at det er et høyere nivå enn jeg har spilt på tidligere. Når de har ballen i laget er de utrolig bra. Det er god bevegelse, alltid noen på løp, alltid noen som er fri. Sånn sett er det en ny verden. Det skal spilles fotball. Det er kun lov å sparke vekk ballen hvis man står på egen 16-meter og må klarere. Jeg har skjønt at jeg må yte på mitt beste nivå for å spille her, sier han.

Selv bor Grindheim fortsatt på hotell i byen. Derfor har han bedt familien vente med å komme over. Kom heller når jeg får leilighet, er beskjeden.

Han plages ikke akkurat av fansen i sin nye tilværelse heller.

- Om noen vet hvem jeg er? Nei. Nå har jeg ikke akkurat vært ute mye og ruslet, men det virker ikke som de vet hvem jeg er, nei. Akkurat det er imidlertid noe jeg håper skal endre seg, sier han smilende.

Les flere fotballsaker i Nettavisens fotballmagasin
For flere sportsnyheter - klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag