RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen visste hvem Doffen var

Sist oppdatert:
Men Wigan-fansen har likevel høye forventninger til nordmannen.

Alle elsker Doffen. Det håper i hvert fall Wigans norske supporterklubb.

Rett før jul hadde fanklubben 46 medlemmer. I jula passerte de 50 medlemmer, og bare den siste uka har flere nye personer meldt seg inn i supporterklubben.

Klaffer alt for Doffen i Wigan, håper de å fordoble medlemstallet i løpet av sesongen.

- Så får vi se etter det hvor høyt vi skal sikte, sier leder Glenn Rolfsen til Nettavisen.

Her er sidene til den norske supporterklubben (ekstern lenke).

- Ingen visste hvem han er
Flere ganger den siste uka har han måttet forklare den engelske Wigan-fansen akkurat hvem Kristofer «Doffen» Hæstad er. På grunn av Henrik Larsson visste fansen hvem Andreas Granqvist var da han ble signert samtidig som nordmannen.

Men Hæstad hadde de ikke kontroll på.

- De visste ikke hvem han var, nei. Vi har kontakt med flere ordentlige hardcore Wigan-fans i England, en av dem jobber også i markedsavdelingen i klubben, men ingen visste hvem han var. Men nå vet de at han er norsk landslagsspiller. En av de gode, sier Rolfsen.

Og:

- Selv om de ikke visste hvem han var, så er det knyttet store forventninger til ham. Han er midtbanespiller, og det er ingen ulempe at han kommer fra Norge. Paul Scharner ble også hentet fra Tippeligaen, og han har nok betydd mer for Wigan enn mange i Norge skjønner.

- Har manglet litt på midtbanen
Doffens konkurranse i Wigan bør også være overkommelig, og i hvert fall noe enklere enn hos flere andre Premier League-lag. Paul Scharner er ute med skade, og er også blitt brukt som midtstopper. Denny Landzaat (30) er en nederlandsk landslagsspiller som kan spille over det meste av midtbanen, mens Josip Skoko (29) er en australsk landslagsspiller med masse erfaring.

Gode spillere, ja, men langt ifra umulig å utkonkurrere.

- Wigan har nok manglet litt på midtbanen, og som spillertype representerer Doffen noe nytt i stallen. Så det blir spennende å se hvordan de legger opp spillet med ham på banen.

- Får han spille allerede mot Portsmouth lørdag?

- Jeg tror det. Jeg er ikke sikker på hvor viktig FA-cupen er for Wigan i år. De er nok mer interessert i seriepoeng. Så jeg tror både Hæstad og Granqvist får spilletid, selv om Hæstad er uten kamptrening, sier Rolfsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere