*Nettavisen* Sport.

- Ingenting overrasker meg med Stabæk

Foto: Svein Ove Ekornesvåg (Scanpix)

Stabæk-krisen bekymrer Stabæk-spillerne Jon Knudsen og Mix.

17.08.11 18:45

Onsdag ettermiddag kom beskjeden om at alle ansatte i Stabæk har fått permitteringsvarsler.

Det skjedde på et informasjonsmøte tirsdag, og gjelder alle ansatte både i klubben og i AS-et, melder Budstikka.no.

Les også:Stabæk permitterer for å unngå konkurs

- Trist
Spillerne og ansatte direkte knyttet til det sportslige holdes foreløpig utenfor, opplyser styreleder i klubben Erik Loe til Nettavisen.

Stabæk-keeper Jon Knudsen synes naturlig nok situasjonen i klubben han har spilt for i 11 år er alt annet enn hyggelig.

- Det er trist for de som blir permittert, og som nå må skaffe seg en inntekt et annet sted. Det er til dem tankene går i dag. Det er ikke noe hyggelig at dette skjer med arbeidskolleger, sier Knudsen til Nettavisen, og får støtte fra lagkamerat Mix.

- Skal bli en nedtur å møte oss
- Shit happens. Men tankene går selvfølgelig til de som i denne omgang får endret hverdagen sin mest, skriver Mix i en epost til Nettavisen.

Han forteller at han ikke har snakket med klubben om en eventuell overgang, og at han forbereder seg på å fortsette i Stabæk i tiden fremover.

- Vi som er igjen nå skal vise at vi spiller bedre enn de beste noen gang gjorde. Det skal bli en sann nedtur å møte oss i høst, sier Mix.

- Ingen hyggelig situasjon
Onsdagens nedslående nyheter kom ikke som et sjokk på landslagsmålvakt Jon Knudsen.

- Ingenting overrasker meg med Stabæk, men dette er selvsagt ingen hyggelig situasjon.Vi har hele tiden visst at vi har levd på grensa for det vi tåler økonomisk, men det er flinke folk som jobber i Stabæk, og jeg har tro på at klubben skal klare å snu dette, sier han.

- Alle spillerne er til salgs
Mange forventer nok nå at gribbene kommer til å sirkle over Telenor Arena, og Stabæks unge lovende spillere som Mix og Vegar Eggen Hedenstad er allerede linket til større klubber.

Knudsen tror ikke at klubben nå må selge unna sine beste spillere for å bedre den økonomiske situasjonen.

- Vi har fått beskjed om at spillergruppa ikke blir berørt, men alle spillerne er selvsagt til salgs slik situasjonen er i klubben. Jeg håper å beholde den spillergruppa vi har nå ut året, men man vet aldri. Det er opp til de klubbene som ønsker våre spillere, sier Knudsen, som ikke tror han er en av dem som blir solgt, om noen i det hele tatt blir det.

- Kommer til å lande på beina
Hvilke tanker gjør du deg om klubbens fremtid?

- Vi har hele tiden hatt et ønske om å være med å påvirke norsk fotball, og det har vi også vist at vi klarer. Derfor har vi lenge vært nødt til å ta en del sjanser, og har ofte ligget på grensa for hva vi tåler. Jeg er trygg på at klubben kommer til å lande på beina, og folk jobber dag og natt for å snu dette her. Jeg er positiv, og tror og håper at klubben kommer ut av dette, avslutter Knudsen.

- Jeg synes så uendelig synd på de fantastiske som har støttet og jobbet så hardt for klubben i så mange år. Klubben er flink til å få de unge og aktive til å balansere skole, sport og samhold, og det er klubbens rammebetingelser og status jeg frykter mest for nå, sier avslutter Mix.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.