RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Investor sponset sparkingen av Andersen

SPARKET: Asle Andersen (t.v.) har fått sparken i Sandnes Ulf. Bjarte Lunde Aarsheim (t.h.) vil ikke ta over.
SPARKET: Asle Andersen (t.v.) har fått sparken i Sandnes Ulf. Bjarte Lunde Aarsheim (t.h.) vil ikke ta over. Foto: Carina Johansen (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Kjetil Siem fnyser av påstandene om at Sandnes Ulf fikk sponset trener-sparkingen.

Onsdag ble det klart at Sandnes Ulf har avsluttet samarbeidet med trener Asle Andersen. 44-åringen, som hadde ledet laget i mer enn åtte år, ga uttrykk for at han var skuffet og fotbannet over avgjørelsen.

Torsdag skriver Aftenbladet at sparkingen av Andersen var sponset av eksterne investorer og klubbens sponsorer.

- Investorene er opptatt av Sandnes og at Sandnes by skal ha et eliteserielag, sier daglig leder Tom Rune Espedal til avisen.

Andersen skal ha fått en sluttpakke på rundt en halv million kroner. I tillegg skal en ny trener selvsagt også betales. Espedal innrømmer at klubben neppe ville hatt råd til å sparke Andersen uten hjelp fra eksterne investorer.

De samme investorene skal ha ytret ønske om å ansette Tom Nordlie som erstatter for Andersen.

- I samtalene med investorene har det navnet dukket opp. Det er naturlig at de som putter penger i dette også ønsker å ha innflytelse på valget, sier Espedal.

Feil
Generalsekretær i Norges fotballforbund, Kjetil Siem, mener det blir feil å si at Sandnes Ulf har fått sponset sparkingen av Andersen.

FEIL: Kjetil Siem mener det er feil å si at Sandnes Ulf fikk sponset sparkingen av Andersen.

- Jeg tror vi må se det på en annen måte. Det koster penger å ansette en trener og å avslutte et ansettelsesforhold. Det har en pris når en trener skal avvikles, og når man er ansvarlige for økonomien må man ofte søke støtte for å gjøre noe slik, sier Siem til Nettavisen.

Han tror ikke det er slik at en investor stiller krav til hvilken trener en klubb skal ansette.

- Det er helt naturlig at investorer og sponsorer er opptatte av et produkt, men det er ikke slik at en investor kun stiller med penger dersom en spesiell trener blir ansatt.

- Se på klubbene som har økonomiske problemer. Hvis investorer kommer med penger kun om man ansetter en bestemt ny trener, så må vi se på det, sier Siem.

At norske klubber henter inn penger eksternt for å få råd til å sparke en trener kan vise noe om hvor dårlig økonomien i enkelte norske klubber er.

Men Siem mener situasjonen for norske klubber ikke er urovekkende per dags dato.

- Det er ingenting i norsk fotball som er mer betenkelig enn før. Klubblisensordningen fungerer veldig godt, og at det er økonomiske problemer i norsk fotball kjenner vi til. Men det er mange klubber som driver godt, avslutter Siem. 

Rik investor
Stavanger Oilers-eier Tore Christiansen er blant investorene som kan komme til å bidra økonomisk i en tung tid for klubben. Rogalendingene styrer mot nedrykk millionunderskudd i 2014.

Christiansen sier til Aftenbladet at han ikke blir overrasket dersom Sandnes Ulf ringer og ber om penger til en ny trener. Han vil imidlertid ikke fortelle hva han vil svare på en eventuell forespørsel.

Sandnes Ulf-patrioten, som blant annet bidro da klubben kunne hente Anel Raskaj, sier imidlertid at han ikke er blant investorene som vil legge seg borti valg av trener.

Assistenttrener Bjarte Lunde Aarsheim har tatt over ansvaret på treningsfeltet, men kun på midlertidig basis. Han er dypt uenig i sparkingen av Andersen og vil derfor ikke ta over hovedtreneransvaret permanent.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere