RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Irriterende å spille så dårlig

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Martin Andresen kan takke debutant Martin Pusic for tre poeng i seriepremieren.

VIF - HAUGESUND 2-1
TIPPELIGAEN:

Vålerenga har vært travle på overgangsfronten i vinter, og søndag fikk Klanen muligheten til se sine nye helter Joachim Thomassen og Marcus Pedersen i tippeligaaksjon for første gang.

Men hjemmelaget startet kampen under pari. Faktisk var det bortelaget Haugesund som fikk kampens første store mulighet, og den var absolutt stor. Nikola Djurdjic ble spilt alene med keeper av Alexander Søderlund etter et kvarters spill. Alene med Lars Hirschfeld satt han ballen i tverrligger. På returen forsøkte serberen en stupheading, men dessverre for bortelaget gikk ballen utenfor det tomme buret.

Dommeren i fokus
Samme Djurdjic kom i fokus tre minutter senere. Spissen fikk ballen innenfor VIFs sekstenmeter, men ble dytter overende av Fegor Ogude. Dommeren vinket spillet videre, til store protester fra Haugesund. En vanskelig situasjon for dommeren, men det kunne absolutt forsvares å dømme straffespark der.

Haugesund fortsatte presset mot VIF-målet, men hjemmelaget skulle nok engang få dommeravgjørelsene med seg.

Etter en halvtimes spill kom Marcus Pedersen alene gjennom med Per Morten Kristiansen, men Haugesunds Martin Bjørnbakk stoppet muligheten med en takling. Dommer Per-Ivar Staberg mente at han tok beina til Pedersen, ikke ballen, og viste ham det røde kortet. Reprisene ga ikke noe klart svar, men trolig gjorde dommeren feil i den situasjonen.

Straffemål
Men Haugesund valgte å brette opp ermene og fortsette kjøret mot VIF-buret, selv med kun ti mann på banen. En dødball etter 38 minutter resulterte i et straffespark, etter at Dawda Leigh hadde revet ned Tor Arne Andreassen innenfor feltet. Nikola Djurdjic var kald som en fisk og sendte Haugesund opp i 1-0.

Det ble også stillingen til pause.

Martin Andresen var ikke fornøyd med det han hadde sett av sine gutter i første omgang, og byttet inn debutant Martin Pusic i pausen.

Nielsen utlignet
Ti minutter ut i andre omgang fikk Vålerenga en gigantmulighet til å utligne. Morten Berre kom først på et innlegg, og fyrte av et hardt skudd fra kort hold. På mirakuløst vis fikk Per Morten Kristiansen ryddet unna med en flott redning.

Det så lenge ut til at Vålerenga skulle gå på et tap i seriepremieren, men Håvard Nielsen ville det annerledes. I det 83. spilleminutt kom Harmeet Singh seg til dødlinja og slo 45 grader ut i feltet. Der kom Håvard Nielsen stormende, og unggutten skjøt ballen kontakt i mål bak Per Morten Kristiansen.

Og det ga Vålerenga blod på tann.

På overtid fikk Harmeet Singh ballen på siden, og slo et innlegg inn i boksen. Der sto innbytter og debutant Martin Pusic alene, og han hadde få problemer med å heade ballen i nettmaskene.

Dermed tok Vålerenga tre viktige poeng i seriepremieren.

- Irriterende
Men Martin Andresen var ikke bare fornøyd etter kampen:

- Det er irriterende å spille så dårlig som vi gjør i første omgang. Det så ut som vi var nervøse, og Haugesund ledet fortjent. Dette er en viktig seier, sier Andresen til TV 2.

Han synes det var gøy at debutant Martin Pusic fikk æren av å avgjøre kampen.

- Veldig hyggelig, veldig hyggelig. Det er godt for han, og selvfølgelig fantastisk godt for oss, sier Andresen.

PS:Nettavisen kommer tilbake med intervjuer og reaksjoner fra Ullevaal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere