*Nettavisen* Sport.

- Italienere er mannsgriser

Foto: Getty Images / All Over Press

Italias landslagssjef medgir at kvinnefotballen har store utfordringer i hjemlandet.

17.07.13 08:55

Antonio Cabrinis italienske landslag er mest sannsynlig Norges kvartfinalemotstander i fotball-EM for kvinner. Han medgir at kvinnefotballen har store utfordringer i Italia.

- Italia er et land med mye fin fotball, men dessverre er vi i de latinske landene mannsgriser, macho, på mange vis. Det er vanskelig å selge inn enkelte idretter for kvinner, sier han i et intervju med svenske Aftonbladet.

- Samtidig ser vi at dere i de nordiske land, Tyskland, England og Frankrike har kommet lenger. Hver gang vi lykkes med noe, hjelper det til å vise italienerne at fotball ikke bare er for menn, men også for kvinner.

Cabrini hadde enorm suksess som spiller i Juventus (seks seriegull, seier i alle tre europacuper) og for Italia (VM-gull i 1982). Nå kjemper han for at Italias kvinnelandslag skal få anerkjennelsen det fortjener. Søndag spiller laget EM-kvartfinale, mest sannsynlig mot Norge.

- Det irriterer meg at kvinnene ikke får anerkjennelse. Selv om vi får gode resultater, skriver de italienske sportsavisene nesten ikke om det. I andre land er det stor interesse, så våre motstandere er ikke bare de vi møter på banen, sier Cabrini til Aftonbladet.

Han valgte å spare seks spillere i gruppefinalen mot Sverige tirsdag, ettersom Italia hadde kvartfinalebilletten dypt i lomma allerede. Søndag vil han mønstre et helt annet lag enn det som tapte 1-3 for vertsnasjonen.

Han har stor respekt for de kvinnelige spillernes vilje til å jobbe for å bli bedre.

- Kvinnene er mer våkne og oppmerksomme. De vil vite alt og lære mer. Mennene er ofte latere. I Italia er de allerede store stjerner og tjener masse penger. Mine spillere gjør dette for lidenskapen, ikke for pengene, og det sier mye om deres glød, sier han.

Cabrinis lag spiller EM-kvartfinale i Växjö søndag. Dersom Norge blir nummer to i sin gruppe, blir det med Even Pellerud på den andre trenerbenken. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag