*Nettavisen* Sport.

- Ja, jeg mottok penger av agenten

MOTTOK PENGER: Trond Fylling sier han mottok penger i forbindelse med overgangen til Piotr Leciejewski. Foto: Montasje (NTB scanpix)

Sogndal-legende bekrefter å ha fått pengene som er omtalt i skandalebok.

03.10.14 11:49

Trond Fylling er en av de store legendene i Sogndal fotballklubb. Han har vært spiller, trener, leder og speider i klubben siden midten av 80-tallet.

Nå bekrefter han overfor Nettavisen at han mottok penger av en fotballagent, men påstår også at det var helt lovlig og raser mot uryddig angrep på Yngve Hallén.

Fredag slo korrupsjonsanklagene mot Ynge Hallén ned som et lyn. Agent Knut Høibraaten beskylder fotballpresidenten for å ha mottatt ulovlige penger.

Det gjør han i boken Fotballagenten.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY BOK: Knut Høibraaten med Fotballagenten. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Det skal ha skjedd i forbindelse med overgangen til nåværende Brann-keeper Piotr Leciejweski da han gikk til Sogndal fra en polsk klubb i 2008.

Det skal være snakk om 40.000 kroner. Den andre som skal ha mottatt penger, ifølge boken, er tidligere sportslig leder i klubben, Trond Fylling.

Høibraaten har en e-post fra agenten, som bekrefter betalingen, som han har trykket i boka.

LES MER OM SAKEN:
- Ville ikke sett lyst på en eventuell rettssak
Hallén beskyldes for korrupsjon
- Kan kun gå til rettslige skritt

- Fikk penger
Overfor Nettavisen bekrefter Fylling å ha mottatt en sum penger fra den polske agenten Marcin Hakman, men mener det ikke var noe ulovlig ved dette.

- Jeg var ikke sportslig leder i Sogndal på den tiden, men gjorde en jobb for klubben. Jeg var ikke agent selv, men jobbet tett med forskjellige agenter. Vi var to stykker som fikk vår del av overgangen til Piotr. Jeg husker ikke eksakt hva beløpet var, men jeg har en faktura fra Marcin med beløpet på. Jeg har kjent Marcin i mange år og vet at han ikke drev med noe tull, sier Fylling til Nettavisen.

Daglig leder i Sogndal Egil Mundal bekrefter at Fylling ikke var ansatt i Sogndal på tidspunktet Piotr Leciejwski signerte for klubben.

- Han var da selvstendig næringsdrivende. At han blir omtalt som sportsdirektør sier vel noe om boken, forteller Sogndal-lederen til Nettavisen.

Fylling tror dårlig kommunikasjon og misforståelser har spilt en rolle her.

- Det skinner litt igjennom at disse påstandene er oppspinn eller en misforståelse. På et eller annet vis har jeg blitt omgjort til sportsdirektør i denne saken. Polske agenter er ikke så flinke i engelsk, det kan være dårlig kommunikasjon mellom Høibraaten og Marcin, kanskje? sier han videre.

- Så du mener dette var helt lovlig?

- Ja, det har ingenting med korrupsjon å gjøre. Jeg fikk betalt for en jobb.

- Hva gikk pengene til?

- De gikk til husholdningen. Dette var jobben min på den tiden.

Det var i 1998 at Fylling for første gang gikk inn i lederrollen i Songdal, etter å ha vært hovedtrener først. I 2010 var han tilbake som sportslig leder, før han senere, i 2012, gikk over i en rolle som speider med base i Oslo.

Truer med søksmål
Fotballpresident Ynge Hallén raser mot beskyldningene i den omtalte boka og truer via sin advokat Jon Wessel-Aas med søksmål.

Til VG avviser imidlertid Hallén at noen andre i Sogndal har bedt om penger under bordet.

På spørsmål om hvordan han kan være så sikker svarer han:

- Vi har så nære forhold mellom oss at det ville ha blitt oppdaget. Det er langt utenfor de verdiene vi har.

- Uryddig
Fylling liker dårlig at tidligere daglig leder i Sogndal, Yngve Hallén, nå blir dratt inn i denne saken og mener påstandene til Høibraaten er triste.

- Dette virker som noen skal selge en bok med overskrifter. Det er uryddig og uredelig. Det virker som forfatteren har konferert med Erling Kagge (forlagssjef) og de har blitt enige om at vi bare skriver det, vi ringer ingen.

- De henger oss rett og slett ut. Det er irriterende at Sogndal blir dratt ned i sølen på grunn av dette her. Jeg har vært involvert i norsk fotball i 20 år og kjenner ikke til noen ukultur rundt dette med penger under bordet. Norsk fotball er så lite og slik ville fort blitt veldig gjennomsiktig, sier Fylling.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKEPTISK: Advokat Gunnar Martin Kjenner. Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

- Aldri opplevd
Mangeårig agent og idrettsjurist, Gunnar Martin Kjenner, kan heller ikke huske noen tilfeller av at norske klubbledere har puttet penger i egen lomme slik.

- Jeg har vært i denne bransjen i snart 30 år. Jeg har aldri opplevd en antydning til noe slik. For meg er det helt fremmed i Norge. Jeg har vært involvert i flere hundre overganger og vært borti de fleste klubber, men aldri opplevd noe slik. Vi har kranglet og vært uenig om ting og tang, men aldri opplevd noe slik, sier Kjenner til Nettavisen.

- Tror du noe på disse påstandene?

- For meg framstår dette spesielt. Jeg kjenner ikke saken konkret, men det ville overraske meg veldig om dette har noen substans og rot i virkeligheten.

- Har du hatt noe samarbeid med Hallén?

- Jeg og Hallén har aldri realisert en overgang sammen, men vi har diskutert diverse overganger da han var i Sogndal. Vi har kommet med synspunkter om ulike spillere. Det kom aldri så langt at vi kom i forhandlinger om enkeltspillere.

- Hva er ditt inntrykk av Hallen?

- Jeg har oppfattet ham som ryddig og ordentlig. Jeg er leder av lovutvalget som kom med et forslag på idrettstinget for å bearbeide økonomisk kriminalitet i idretten. Hallén har støttet dette. Jeg har ingen forståelse for at han har noen svin på skogen. Tvert imot, har han vist motsatte holdninger.

- Er ikke dum
Når det gjelder oppfatningen av Hallén, får Kjenner støtte av Tore Pedersen. Han er profilert agent og har flere norske stjerner i stallen.

- Jeg vil si at dette er en drøy påstand. Det er ikke slik jeg kjenner Hallén. For meg virker han som alle andre norske ledere på toppnivå. Han er redelig, ordentlig og alt er etter boka, sier Pedersen til Nettavisen.

- Hallén er ikke så dum at han ville gjort noe slik for 40.000 kroner. Det er nærmest utenkelig. For meg virker dette som fiksjon og jeg har vanskelig for å se at det kan stemme, fortsetter agenten.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag