RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ja, jeg skal utfordre Blatter

Franskmannen Jérôme Champagne bekreftet mandag at han har bestemt seg for å gi Sepp Blatter kamp om jobben som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).
Franskmannen Jérôme Champagne bekreftet mandag at han har bestemt seg for å gi Sepp Blatter kamp om jobben som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Foto: Adrian Dennis (Afp)
Jérôme Champagne bekreftet mandag at han vil bli president FIFA.

Franskmannen Jérôme Champagne bekreftet mandag at han har bestemt seg for å gi Sepp Blatter kamp om jobben som president i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

LES OGSÅ:Nettavisens portrettintervju med Champagne

56-årige Champagne har tidligere vært direktør i FIFA og jobbet under Blatter, og han var også visegeneralsekretær fra 2002 til 2005.

– Jeg har gleden av å informere om at jeg akkurat har skrevet til FIFAs valgkomité og dens president Domenico Scala, der jeg bekreftet at jeg vil stille som presidentkandidat, sa Champagne.

Franskmannen lanserte seg selv som presidentkandidat i januar. Han sa den gang at han ikke trodde at han ville slå 78-årige Blatter, men at han hadde en sjanse hvis UEFA-president Michel Platini var motkandidat. Mektige Blatter har sittet i presidentstolen i FIFA siden 1998.

Siden den gang har Blatter sagt at han går for en ny periode, mens Platini har trukket sitt kandidatur.

Champagne er tidligere diplomat og jobbet blant annet med å få VM-sluttspillet til Frankrike i 1998. Presidentvalget skjer under FIFA-kongressen i mai neste år. (©NTB)

LES OGSÅ:


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere