*Nettavisen* Sport.

- Ja, nå er vi favoritter

Foto: Owen Humphreys / Pa Photos

Da Mario Balotelli ble plassert på tribunen i skam, sørget Yaya Touré for jubelen.

06.05.12 21:20

NEWCASTLE - MAN CITY 0-2: Det er 44 år siden Manchester City sist vant seriemesterskapet i England. Det blir neppe 45.

- Nå ser det lyst ut for Manchester City. Det siste hinderet heter Queens Park Rangers, konkluderer TV 2s fotballekspert Morten Langli etter at Yaya Touré senket Newcastle United søndag ettermiddag.

- Ja, vi er favoritter
Manchester United må nok belage seg på å score eventyrlig mange mål i løpet av sesongens siste minutter, ettersom Manchester City kun trenger seier mot nedrykkstruede QPR for å sikre seg at United ikke kan gå forbi på poeng.

Og målforskjellen er solid i Citys favør. Etter Manchester Uniteds 2-0-seier mot Swansea er Citys målforskjell åtte mål bedre.

- Ja, vi er favoritter. Hvis vi slår QPR, er vi seriemester, men jeg kan ikke tenke på dette for øyeblikket. Vi må forberede oss veldig godt for neste kamp, sier Citys manager, Roberto Mancini, til Sky Sports.

- Jeg er glad for at vi topper, men det holder ikke. Det er én uke igjen, og hvis vi spiller som i dag har vi en god sjanse til å vinne, legger italieneren til.

Mye på spill
De beste lagene har en tendens til vinne de største kampene, når begge lag stiller maksimalt skjerpet. Det var derfor ingen tvil om at titteljaktende Manchester City hadde favorittstempelet i kampen mot Champions League-sultne Newcastle United.

Manchester City imponerte i det mange kalte «den største kampen i Premier League-historien», da byrivalen United ble slått 1-0 uten at de rødkledte klarte å produsere en eneste målsjanse.

1-0-seieren mot United ga City ledelsen i Premier League, på grunn av bedre målforskjell enn Manchester United.

Roberto Mancinis utvalgte dominerte også første omgang mot Newcastle, selv om det var hjemmelaget som skapte de første halvsjansene på St. James' Park. Den største falt til Hatem Ben Arfa, men Joe Hart reddet enkelt franskmannens skudd fra skrå vinkel.

Redning på streken
Snaut fem minutter før pause fikk likevel City den første virkelig store målsjansen, gjennom Gareth Barry. Den tidligere Aston Villa-spilleren fikk til og med to sjanser. Det første skuddet ble stoppet av Fabricio Coloccini og returskuddet ble stoppet på streken av Davide Santon.

Første omgang endte målløst, til tross for at ingen av lagene var i posisjon til å være tilfreds med poengdeling i denne matchen.

Midtveis i en inntil da hendelsesfattig andreomgang valgte Mancini å sette inn Edin Dzeko for Carlos Tevez. Bare noen sekunder senere kom kampens første scoring.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Andrew Yates / Afp

I Citys første angrep etter at Dzeko kom på banen, var den høyvokste spissen involvert i pasningsspillet før ballen havnet hos Sergio Agüero og til slutt Yaya Touré. Ivorianeren siktet seg inn på høyre hjørne av Newcastles mål og skrudde ballen forbi Tim Krul med stor presisjon.

City ledet 1-0 med om lag 20 minutter igjen å spille.

Kontrollerte Cissé
Fire minutter senere kom Sergio Agüero alene med Krul etter en strålende pasning fra David Silva. Den tidligere Atletico Madrid-stjernen både kunne og burde ha punktert kampen her, men avslutningen fra Diego Maradonas svigersønn gikk til side for mål.

Også Yaya Touré fikk en god sjanse til å øke Citys ledelse, men hans heading fra fem meter gikk på den andre siden av målet til Krul.

Et av de store spenningsmomentene før kampen var hvordan Vincent Kompany ville takle giftige Papiss Demba Cissé, som kom til kampen med 13 mål på sine 12 første kamper i Newcastles drakt.

Cissé ble godt passet på og kom ikke til sin første halvsjanse før kampen nærmet seg 80 minutters alder. Da headet senegaleseren både over og til side for mål.

Touré punkterte kampen
Sju minutter før slutt spilte Sergio Agüero fri Touré, som rundet Tim Krul før han skled og mistet kontroll over både kroppen og ballen idet han skulle trille ballen i mål.

Yaya Touré skulle imidlertid få enda en sjanse.

Et par minutter før ordinær tid var omme fosset City fram på en kontring. Ballen havnet etter hvert ute hos Gaël Clichy, som spilte den videre til Touré dypt inne i Newcastles straffefelt.

Denne gang gjorde Touré ingen feil - City ledet 2-0!

Newcastle overtok initiativet i kampen etter at City tok ledelsen, men klarte aldri å overliste Joe Hart denne søndagen.

Manchester City troner dermed øverst i Premier League også før den aller siste serierunden i sesongen 2011/12.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scott Heppell / AP

Vraket Balotelli
Mario Balotelli var utelatt fra Manchester City-troppen. Det var ingen overraskelse, i alle fall ikke dersom The Sun har rett i hva Balotelli foretok seg tidligere denne uka.

Natt til torsdag skal urokråka Balotelli ha bestilt fire eskortepiker hjem til seg. Tre av dem dro ikke før klokken nærmet seg 08 på morgenen, da spilleren måtte reise på trening.

21-åringen ble nylig dumpet av modellkjæresten Raffaella Fico etter at det viste seg at italieneren hadde vært utro igjen.

Roberto Mancini uttalte etter Balotellis utvisning mot Arsenal at spissen var ferdig for sesongen, men skal noen dager senere ha ombestemt seg og vært villig til å tilgi den kontroversielle spissen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.