*Nettavisen* Sport.

- Januzaj må vinne plassen akkurat som alle andre

Manchester Uniteds stjerneskudd Adnan Januzaj blir ikke automatisk tatt ut i Belgias bruttotropp til sommerens fotball-VM i Brasil.

Manchester Uniteds stjerneskudd Adnan Januzaj blir ikke automatisk tatt ut i Belgias bruttotropp til sommerens fotball-VM i Brasil. Foto: Martin Rickett (Pa Photos)

Manchester Uniteds stjerneskudd Adnan Januzaj blir ikke automatisk tatt ut i Belgias bruttotropp til sommerens fotball-VM i Brasil.

Nylig bestemte 19-åringen seg for å spille for Belgia. Han kunne også ha valgt å spille for Albania, Serbia, Tyrkia, Kosovo eller England.

Tidligere skal Januzaj ha takket nei til flere forespørsler fra Belgia-troppen. Men nå er det klart at han er en av spillerne som kjemper om en plass i Marc Wilmots talentfulle VM-tropp.

– Sannheten vil komme fra banen. Han må vinne plassen akkurat som alle andre, sier landslagssjefen.

– Det som er sikkert, er at gutten er en meget interessant profil i fraværet av Christian Benteke (skadd). Det er ikke så velkjent, men som reserve for Manchester United spilte han ofte som nummer 9. Allsidigheten hans er en fordel, fortsetter Wilmots.

Gjennombrudd

Januzaj er av kosovoalbansk opprinnelse, men ble født i Belgia og kom til England via Anderlechts ungdomsakademi.

Denne sesongen har han vært et av lyspunktene i et United-lag som slet tungt under David Moyes' styre.

Belgia VM-åpner mot Algerie 17. juni. Laget skal også møte Russland og Sør-Korea i gruppespillet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.