RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg angrer ikke

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Peter Ijeh angrer ikke på at han kjeftet seg til rødt kort på Åråsen.

LILLESTRØM - VIKING 4-1:

Peter Ijeh følte at det ble for mye fokus rundt ham etter rasismesaken mot Start, og at han ble tappet for krefter på grunn av oppmerksomheten han fikk.

Rødt kort
Oppmerksomhet blir det nok ikke mindre etter nigerianerens opptreden mot Lillestrøm på Åråsen.

Først sjokkerte han hjemmepublikum med å gi Viking ledelsen, før han igjen kom i fokus da Magnus Myklebust utlignet for vertene.

Ijeh skulle hatt et frispark i situasjonen før scoringen og kjeftet seg først til gult kort, men ga seg ikke før dommer Tom Henning Øvrebø sendte ham i dusjen.

- Hva sa jeg? Jeg sa kan du ikke se hva som skjer? Da hadde jeg allerede fått gult kort. Da ble jeg sint og sa at han måtte følge med på hva som skjer, forklarer Ijeh til TV 2 Sporten.

- Ikke fair play
Viking-spissen mente Øvrebø ikke var rettferdig i sin kampledelse.

- Det jeg sier er at det burde være fair play. Fotball burde være 50-50. Skjer det mot oss så vinker han spillet videre. Når vi gjør det samme, så er det frispark, sier nigerianeren.

Øvrebø mener at det røde kortet var helt på sin plass.

- Dette var grov språkbruk som kvalifiserer til direkte rødt kort, sier den erfarne dommeren.

Hva som ble sagt vil han ikke fortelle til noen, men vil skrive det i sin rapport til Norges Fotballforbund.

Udisiplinerte Viking
Bjørn Helge Riise var tilskuer til opptrinnet og hørte hva Viking-spilleren lirte av seg.

- Jeg hørte hva han sa. Han fikk en advarsel, men fortsatte. Jeg synes han fortjente rødt kort når han ikke stoppet, sier Riise.

Viking-trener Uwe Rösler er enig med sin elev i at han skulle hatt et frispark, men synes at Viking-spillerne må gå i seg selv.

- På en måte kan jeg forstå at Peter reagerte, men du kan ikke få gult kort og bli utvist. Vi må skjerpe oss. Jeg har sagt at vi er for udisiplinerte og det er noe vi må gjøre noe med, innser han.

Men Ijeh ser ikke at han har gjort noe galt.

- Jeg angrer ikke på noe, sier han.

Etter hvert fikk Lillestrøm lett spill mot Vikings ti mann, og scoringer av Bjørn Helge Riise, Magnus Myklebust igjen og Olivier Occean sørget for at LSK til slutt vant 4-1.

Dyrt for Samuelsen
Viking måtte avslutte kampen med ni mann etter at Jone Samuelsen fikk sitt andre gule kort da han på overtid slo bort ballen etter å ha fått et frispark mot seg.

- Jeg synes det var en liten reaksjon. Han og Nicolai Stokholm hadde en stor kamp. I stedet for å få positive overskrifter, så får han negative. Og jeg tror det kommer til å koste ham noen tusen kroner, sier Rösler.

Lillestrøm-trener Tom Nordlie var adskillig gladere enn sin kollega etter kampen.

- Vi var jo en mann mer, men vi spilte på et helt annet register enn vi gjorde mot Strømsgodset, oppsummerte han til TV 2 Sporten.

Det har vært mye oppmerksomhet rundt trenerduellen mellom Nordlie og Uwe Rösler, men Ijehs utvisning gjorde at det aldri ble noen jevn duell. Etter kampen gikk Rösler i garderoben uten å ta sin kollega i hånden.

- Det får være hans bord, sier Nordlie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere