*Nettavisen* Sport.

- Jeg ble j... provosert

Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Hans Erik Ramberg om dramatikken som gjorde nedrykket til et faktum.

19.11.12 07:16

FREDRIKSTAD - MOLDE 0-2 :

FREDRIKSTAD (Nettavisen): Den gnistrende stemningen på Fredrikstad stadion falt til et lavmål i kampens sluttminutter.

Med få minutter igjen av ordinær tid gikk Fredrikstads keeper Jon Masalin opp i feltet på et hjørnespark til Fredrikstad. Da Molde stjal ballen og kontret, måtte Hans Erik Ramberg ofre seg. Det sørget for rødt kort, straffe og mål til Molde.

- Jeg ble egentlig j... provosert av at vi sendte opp keeperen, for å si det rett ut. Der ødela vi litt for oss selv, forteller Ramberg til Nettavisen, og legger til:

- Jeg hadde bestemt meg tidlig for å ta han tidlig og jeg håpet han skjøt, for jeg sto klar til å være keeper også. Jeg gjorde en feil, jeg kunne tatt han utenfor sekstenmeteren, men jeg rakk ikke tenke på det, forteller Ramberg, som har gitt klubben muntlig svar på at han er med også neste år.

- Vi våger dessverre for mye
Trener Trond Amundsen måtte være etterpåklok og mente at laget våget for mye avslutningsvis.

- Det er et forsøk helt på slutten hvor vi kan avgjøre, det er to minutter igjen av kampen og vi får en dødballsituasjon. Sett i etterkant skulle han (Jon Masalin, red. anm.) holdt seg inne, men dessverre gjorde vi ikke det. Vi våger dessverre litt for mye og konsekvensene er for store, sier en nedtrykt trener Trond Amundsen til Nettavisen etter kampslutt.

Amundsen har fra før har avslørt at han gir seg som hovedtrener etter denne sesongen, men at han vil ha en rolle som fagperson i klubben neste sesong.

- Jeg er selvfølgelig lei meg på spillernes og publikums vegne. Vi har absolutt tro på at vi kan rykke opp neste år, men nå er det viktig at vi får et par dager på oss og får satt oss ned og begynne å få staket ut kursen for hvordan det skal se ut neste år.

MER FRA SISTE RUNDE:

- Vi har fortrinn for å få spillere
Sportssjef Joachim Jonsson er en av de som må ta mye av arbeidet med å stake kursen videre. Selv tror han at fotballbyen Fredrikstad er det som vil lokke nye spillere til klubben.

- Fredrikstad er en fantastisk klubb og by å spille i, så vi har et lite fortrinn for å få spillere, når lønningsposene her ikke tilsier noe mer enn de andre Adeccoliga-lagene, mener Jonsson.

- Bør Fredrikstad være i Adeccoligaen og få ro over flere år?

- Nå ønsker vi ikke å være der, men jeg skal ikke si tvert nei og si at det høres idiotisk ut, for det aller viktigste for oss er å få bygd opp en organisasjon og få stabilisert oss. Vi ønsker å være på høyeste nivå og det kommer fortsatt til å være vår ambisjon, men hvem vet, kanskje det kan være fornuftig.

Mange blir værende
Sportssjefen konstaterer at desember blir hektisk i klubben, men at mange spillere vil bli med ned.

- Av de som er i troppen nå vil kanskje 40-45 prosent som blir med videre neste år, noen vil kanskje få andre tilbud og noen må vi kanskje selge. Utover det ønsker jeg ikke spekulere noe, avslutter Jonsson.

Etter kampslutt ventet dopingkontroll for FFK. En av de få spillerne som møtte pressen var Ole Jørgen Halvorsen.

- Den oppførselen supporterne gir av seg selv, spesielt også etter kampen vitner bare om en utrolig entusiasme og oppslutning rundt laget. Vi må gi all honnør og tier på børsen til dem, forteller han.

Midtbanespilleren har tenkt å bli med Østfold-klubben ned, men tror på rask bedring for laget.

- Det er ikke allright for noen lag å spille i Adecco, men det er klart det er ting som må bygges opp her i Fredrikstad og det tror jeg vi kan gjøre på kort tid. Det er noen enkle grep som må tas og det må bygges opp en god struktur rundt laget, og så tror jeg vi kan rykke opp allerede neste år, avslutter Halvorsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.