RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg bryr meg ikke om Molde

REDNINGSMANNEN: Mounir Hamoud (i midten) jubler sammen med Godset-trener David Nielsen og lagkamerater etter å ha scoret Godsets første mål under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Sandnes Ulf på Marienlyst stadion. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
REDNINGSMANNEN: Mounir Hamoud (i midten) jubler sammen med Godset-trener David Nielsen og lagkamerater etter å ha scoret Godsets første mål under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Sandnes Ulf på Marienlyst stadion. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Foto: Vegard Grøtt
Sist oppdatert:
Godset reddet av venstreback.

STRØMSGODSET - SANDNES ULF 1-0

MARIENLYST (NETTAVISEN):

Mounir Hamoud reddet et Strømsgodset med startsvansker i Drammen søndag. Hjemmelaget startet begge omgangene med håndbrekket på, men et kvarter før slutt reddet venstrebacken dagen for Godset, med en utsøkt scoring.

Strømsgodset måtte vinne for å ikke seile akterut i forhold til den suverene serieleder, Molde. Et tap ville bety ei luke på hele ni poeng, og med høytflyvende Molde i kalasform, ville gullhåpet nesten være borte.

Sandnes Ulf på sin side, er i poengnød i bunnen av tabellen, og har foreløpig ingen bortetriunf i årets sesong.

Åpningsminuttene var sjansefattig, og det var faktisk Sandnes Ulf som skapte den første virkelige målsjansen.

Siste kamp for Sætra
Lars Sætra, som spilte sin siste kamp for Godset før overgangen til Hammarby, solgte seg dyrt på høyresiden, og Henrik Furebotn fikk en hel autostrada å løpe i. Furebotn slo et farlig innlegg som Kwarasey feilberegnet, og kun en årvåken Mounir Hamoud var på pletten for å redde hjemmelaget. Han snappet ballen rett foran Ole Kristian Langås, som ville hatt åpent mål.

Godset skapte ikke noe nevneverdig før etter 23 minutter, da en aktiv og god Flamur Kastrati kom seg fri ute på venstrekanten.

22-åringen slo et strøkent innlegg mellom keeper og forsvarslinjen, men Iver Fossum nådde akkurat ikke frem.

Kun fem minutter senere var det veteranen Peter Kovacs sin tur. Denne gangen tok Fossum på seg servitørrollen og fant ungareren inne feltet. Kovacs fikk vendt opp og skutt, men forsøket endte like utenfor.

Større grep
Godset koblet et stadig større grep utover i omgangen, og etter omlag 40 minutters spill stanget  Iver Fossum ballen i stanga etter et frispark fra Øyvind Storflor. 

Men rett før pause holdt Adam Larsen Kwarasey virkelig på å søle det til for hjemmelaget. Den nylig returnerte VM-keeperen feilberegnet fullstendig da han skulle ut å plukke en løs ball, og Henrik Furebotn fikk sjansen. Han satte imidlertid ballen rett utenfor, og en utspilt Godset-keeper kunne puste lettet ut.

SERVERTE GAVEPAKKE: Adam Larsen Kwarasey puster lettet ut etter at han var nær ved å forære Henrik Furebotn et ledermål for Sandnes Ulf.


Som i første omgang, var ikke Godset helt våkne fra start etter hvilen. Kun etter et par minutters spill driblet innbytter Diego Rubio seg fri. Chileneren fant en umarkert Steven Lennon på bakerste stolpe, men kantspilleren satte ballen over.

Nesten for Kastrati
Ti minutter etter skapte Godset sin første store sjanse i omgangen. Flamur Kastrati sendt i veien en knallhard markkryper fra kloss hold, og Hannes Thor Halldorsson gjorde en mesterlig redning.

Like etter var Kastrati på fære igjen. Banens gigant lekte seg gjennom to pressledd og nok en gang var det kun en god Haldorsson som nektet Godset.

Vakker scoring
Mounir Hamoud utmerket seg med en matchvinner-inngrepen i første omgang, da han hindret Langås på åpent mål. I andre omgang skulle han sørge for en matchvinnende inngrepen i andre enden av banen.

Norsk-marokkaneren mottok ballen feilvendt inne i Sandnes Ulf-felter, vendte opp og skrudde ballen vakkert i mål bak Halldorsson.

Marienlyst gikk av hengslene etter at en frustrerende ettermiddag endelig ble til jubel og glede.

Lufta gikk litt av bortelaget etter baklengsmålet, og Godset fortsatte å trykke på.

- Bryr meg ikke
Bortelaget evnet ikke å komme tilbake, og dermed ble det hjemmejubel på Marienlyst.

Matchvinner, Mounir Hamoud, erkjenner at seieren var viktig for å holde liv i drømmen om gull, men påpeker samtidig at dette ikke er fokus.

- Jeg bryr meg ikke om Molde. Vi må bare fortsette å holde fokus på oss selv, sier Hamoud til Nettavisen.

Hamoud var en veldig fornøyd mann etter kampen, og benyttet anledningen til å skryte litt av sin egen scoring.

- Det var en flott scoring, ja, lo Hamoud.

Venstrebacken var imidlertid ikke spesielt fornøyd med laginnsatsen.

- Jeg synes ikke vi klarer å holde et høyt nok tempo. Det gikk ikke fort nok.

- Men vi visste at det ville bli en vanskelig kamp mot Sandnes Ulf, og jeg er ikke overrasket over at vu brukte så lang tid på å avgjøre, bedyrer Hamoud.

- Ingen slitekamp
Godset-trener, David Nielsen, er imidlertid uenig i at det var en slitekamp.

- Slitekamp? Nei, nei. Jeg synes vi spiller meget bra. Vi har ballen mest og skaper store målsjanser. Vi skulle naturligvis gjerne scoret flere mål, men prestasjonen i dag var bra, sier David Nielsen til Nettavisen.

Sandnes Ulf-keeper, Hannes Halldorsson, var bortelagets kanskje beste spiller, og i andre omgang holdt han tidvis rogalendingene inn i kampen.

MÅTTE GI TAPT TIL SLUTT: Sandnes Ulf-keeper Hannes Thór Halldórsson ser skuddet til Mounir Hamoud (t.h.) gå forbi og i mål under eliteseriekampen mellom Strømsgodset og Sandnes Ulf på Marienlyst stadion. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix


Han var veldig skuffet, til tross for en godkjent prestasjon av bunnlaget.

- Vi fortjente i alle fall ett poeng i dag. Vi hadde de to kanskje største sjansene kampen, men vi feilet i de avgjørende øyeblikkene i dag. Jeg må si jeg er ekstremt skuffet over at vi reiser tomhendt hjem, sier Halldorsson til Nettavisen.

- Godt samhold
Den islandske landslagskeeperen er imidlertid optimistisk med tanke på de neste ukene, og basert på det Sandnes Ulf presterte i dag, er det lett å begripe.

- Vi har jobbet bra i sommerpausen og har en veldig god energi i spillergruppen. Samholdet blir stadig bedre, og det kan hjelpe oss, sier han.

De lyseblå ligger for øyeblikket nest sist, ett poeng opp til trygg plass.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere