- Jeg burde aldri ha spilt den kampen

Foto: Getty Images / All over Press

Vegar Eggen Hedenstad har ikke fått spille for Freiburg siden.

Etter overgangen fra Stabæk i sommer klarte Vegar Eggen Hedenstad etter hvert å spille seg inn i startelleveren til bundesligalaget Freiburg.

21-åringen imponerte sin nye trener, gjorde beslag på høyrebackplassen og spilte også en imponerende landskamp for Norge mot Ungarn i november.

I slutten av februar kom den første nedturen da elverumsingen ble tatt av banen allerede etter 13 minutter på stillingen 0-2 i cup-kampen mot Mainz.

- Merker det i kropp og hode
Siden har han ikke vært på banen for Freiburg, som jager en plass i neste års Champions League.

- Den Mainz-kampen var ingen stor kamp fra min side, men jeg burde aldri ha spilt. Det er lett å si i ettertid, men jeg spilte ikke helga før på grunn av skade og fikk ikke trent som jeg skulle. Jeg var rett og slett ikke 100 prosent klar for å spille, og det må man være for å hevde seg på det nivået her, sier Hedenstad til Nettavisen.

Ettersom han forlot Stabæk midt i tippeligasesongen 2012, har ikke Hedenstad hatt ferie fra fotballen siden 2011. Det begynner å merkes på kroppen.

- Kampen mot Mainz var i den perioden hvor kropp og hode begynte å merke at det har vært en ekstremt lang sesong, med veldig mange innrykk og mye nytt å forholde seg til. Så det har rett og slett vært en kanskje litt for stor belastning over litt for lang tid, mener Hedenstad.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Getty Images/ All over Press

Stresser ikke
At han ikke har fått spilletid etter den skuffende cupkampen mot Mainz i slutten av februar, stresser ham imidlertid ikke.

- Jeg stresser ikke med tanke på spilletid ennå. Jeg vet at jeg er god nok så lenge jeg er 100 prosent og «fit». Det har jeg bevist både for meg selv og for andre. Så jeg trenger helt enkelt litt ferie for å komme tilbake i godt gammelt slag.

At det har blitt lite kamptrening de siste månedene, vurderer han å gjøre noe med inn mot sommeren for å finne formen til EM i Israel.

- Det har blitt dårlig med 90-minuttere i det siste, men jeg trener såpass hardt at formen er brukbar. Jeg skulle selvfølgelig ønsket meg noe mer spilletid. Det kan bli aktuelt å spille med reservelaget en kamp eller to før EM, slik at jeg har en kamp i beina.

Freiburg ligger på sjetteplass i Bundesliga og er fire poeng bak Schalke 04 på fjerdeplassen.

Hedenstad og co. møter bunnlagene Greuther Fürth og Augsburg, før Schalke venter i siste seriekamp, i det som kan bli en ren finale om Champions League-spill.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.