*Nettavisen* Sport.

- Jeg drar hjem med en god følelse

I MÅLFORM: Tarik Elyounoussi vil ta med seg formen inn på det norske landslaget. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

En målkåt Tarik Elyounoussi vil inspirere Norge.

Før privatlandskampen mot England i august skrev Nettavisen om målproduksjonen til de norske utenlandsproffene til da i 2014.

Tallene viste at de 16 spillerne som holder til i utenlandske klubber, som var i troppen, hadde nettet 19 klubbmål totalt i 2014. Et snitt på syltynne 1,18.

Én av de som lå brukbart an på denne statistikken, var Tarik Elyounoussi. Siden landskampen på Wembley har nordmannen fortsatt den gode formen.

26-åringen tegnet seg på scoringslisten for Hoffenheim i både den fjerde og femte runden av Bundesligaen. Han har tre ligamål totalt og ett i cupen.

- God følelse
Nå håper angriperen å ta med seg den gode målformen inn på det norske landslaget. Norge møter Malta og Bulgaria i EM-kvalifisering nå i oktober.

- Det gjelder å ta med seg det positive fra klubbhverdagen inn på landslaget. Nå kan jeg dra hjem med en god følelse, sier tysklandsproffen til Nettavisen.

Norge tapte 2-0 i sin første EM-kvalifiseringskamp mot Italia. I den kampen produserte Norge svært lite sjanser og hadde utrolige null skudd på mål.

- Sist jeg var med landslaget, var jeg ikke helt i toppform og det gikk litt opp og ned. Vi møtte tøffe lag. Mot Malta og Bulgaria skal jeg ta med den godfølelsen jeg har nå. Jeg håper å ta med det positive inn i gruppa. Det er en ung gruppe, men vi er ikke så langt unna å slå ut i full blomst, sier han.

- Mangler rutine
Elyounoussi tror spesielt bortekampen mot Malta kan bli en nøkkelkamp for å få hull på byllen. Norge har kun scoret ett mål på de fem siste kampene.

- Får vi fire mål mot Malta, kan det virkelig løsne framover. Vi har et veldig ungt lag og målsnittet i troppen er ikke høyt. Alle spillerne trenger mer rutine. Jeg har fått litt rutine i Tyskland nå og vil ta med meg det. Alle i gruppen vil veldig mye, og vi må bare jobbe videre. Jeg trives veldig godt med den landslagsgruppen vi har nå, sier Hoffenheim-spilleren til Nettavisen.

- På trenersiden blir det også gjort en god jobb. Jeg liker spesielt godt at Sigurd Rushfeldt er hentet inn som spisstrener. Vi har hatt en del avslutningstrening med ham og jobber videre med noe vi ikke helt har fått til.

- Potensial
I møtet med Italia startet Elyounoussi på benken, fordi han ikke helt var i slaget. Da utgjorde Håvard Nielsen og Joshua King det norske angrepet.

Til møtet med Malta er trolig 26-åringen tilbake i startelleveren, men Bundesliga-spilleren har også stor tro på sine to kollegaer.

Klikk på bildet for å forstørre.

POSITIV: Landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

- Det er to spillere med stort potensial. Håvard har scoret en del i starten av sesongen for Eintracht Braunschweig. Joshua er en spiss som er vanskelig å møte. Vi har sett det at han kan ha en enorm effekt på topp. Begge har potensial som de trenger å få ut. Jeg skal i hvert fall bidra med mitt for at de skal lykkes. Som sagt så håper jeg godfølelsen kan smitte over på de andre.

Får skryt
Også landslagssjef Per-Mathias Høgmo har merket seg Elyounoussis gode form i Tyskland og håper angriperen kan bli løsningen på problemet.

- Det er ingen tvil om at mangel på mål har vært en Akilles for oss. Vi har ikke spillere som scorer jevnlig. Men Tarik har scoret bra i Tyskland nå og spiller for Hoffenheim, som er med i toppen, sier landslagssjefen om 26-åringen.

- Håvard Nielsen har også vært positiv og han scorer jevnt. Selv om han ikke er tatt ut nå, registrer vi også at Mushaga Bakenga scorer og spiller mer og mer. Vi har fått gode tilbakemeldinger på ham, sier Høgmo videre.

Møtet med Malta spilles 10. oktober på ferieøya, mens Bulgaria-kampen spilles 13. oktober på Ullevaal stadion. Norge møter også Estland til privatkamp senere i høst, mens årets siste EM-kvalifiseringskamp går mot Aserbajdsjan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag