Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg driter meg ut

Landslagskeeperen tar all skylda for at Rosenborg tapte på Hamar.

BRISKEBY (Nettavisen): HAMKAM-ROSENBORG 2-1:

Overtiden var oppbrukt og det sto 1-1 på Briskeby, etter en sen RBK-utligning ved Yssouf Koné.

Da var tiden moden for Rune Almenning Jarsteins første virkelige blemme i tippeligasammenheng for Rosenborg. Han ruset ut på et frispark som ble slått fra langt hold, men nådde ikke opp i duell med HamKams høye spisser.

Nedfallsfrukten falt i beina på debutanten Marcus Pedersen (18), som elegant lobbet hjem HamKams andre seier for sesongen.

Les også:Først Liverpool, så helt

- Bare å beklage
- Jeg driter meg ut. Det er bare å beklage, sier en betuttet Jarstein etterpå.

- Jeg dummet meg ut på det som egentlig er min styrke, fastslår han.

For det er nettopp med solid feltarbeid han har dunket Håkon Opdal ut av målet på landslaget.

- Jeg liker å være offensiv. Det var jeg i denne kampen også. Dessverre misset jeg den ene gangen, og det kostet oss et poeng i denne kampen. Det blir en tung kveld og en tung dag i morgen, fastslår Jarstein, som ble bakket opp av lagkameratene – og av trener Erik Hamrén.

- Vi vinner som et lag, og vi taper som et lag. I denne kampen gjøres det feil både offensivt og defensivt, fastslår Hamrén.

HamKams premisser
Og selvfølgelig har han helt rett. For selv om det trolig var en av årets svakeste kamper i Tippeligaen, var Rosenborg laget som både hadde ballen mest og skapte flest sjanser.

Yssouf Koné hadde to avslutninger i treverket i første omgang, og Steffen Iversen en stor sjanse allerede etter fem minutter – men det var HamKam som ledet 1-0 til pause. Tommy Øren klistret lagets eneste sjanse før hvilen i nettet etter en svak klarering av Rosenborg.

Erik Hamrén var selvfølgelig skuffet over tapet – som var hans første i Tippeligaen som Rosenborg-trener. Han legger ikke skjul på at trønderne lot HamKam sette premissene for kampen.

- Det ble som en cupmatch, og da blir ofte det første målet avgjørende. Det ble dueller og fighting, ikke noe spill, konstaterer svensken – som neppe lot seg overraske av akkurat det, selv om han er fersk i norsk fotball.

At Rosenborg ikke utnytter sjansene sine, begynner han å bli vant til. Og han legger ikke skjul på at det bekymrer.

Lite å si
Det var i det hele tatt mange nedslåtte blikk og knappe kommentarer fra RBK-spillerne etter det første serietapet siden 4. mai.

- Det orker jeg ikke, svarer Vadim Demidov når han blir bedt om å oppsummere kampen.

- Jeg aner ikke, jeg har akkurat spilt kamp, freser Fredrik Stoor på spørsmål om siste nytt rundt overgangen til Fulham.

For øvrig kunne trønderne knapt komme seg raskt nok i bussen – etter en kamp det kanskje ikke var så mye å si om.

PS. Erik Hamrén hisset seg opp på sidelinja da RBK-supportere kastet bluss inn på banen etter RBKs scoring. Men det ville han ikke snakke om etterpå.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene
Fotballgal? Prøv dette spillet!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget