RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg elsker de store kampene

Foto: Dean Mouhtaropoulos / Getty Images
Sist oppdatert:
Han returnerer til kampen som kan gi den beste Champions League-sesongen på 18 år.

Etter en 2-1-seier i første kamp mot Valencia, har Paris Saint-Germain et godt utgangspunkt inn mot returen onsdag. Klubben har ikke vært i en kvartfinale i Champions League siden 1995, og har en stor mulighet til å klare det nå.

Returkampen spilles i Paris, og hjemmelaget har fått tilbake en viktig forsvarsspiller i Thiago Silva.

Glad for å være tilbake
Silva har vært utilgjengelig for PSG i to måneder, grunnet en skade. Nå er han klar for å spille igjen.

- Det er veldig vanskelig å komme tilbake fra et lengre skadeavbrekk, men jeg tror jeg alltid vil være klar for å spille store kamper som denne, sier Silva på pressekonferansen før åttedelsfinalen.

Brasilianeren gleder seg til det braker løs i Paris.

- Jeg er en type spiller som elsker de store kampene. Jeg har forberedt meg veldig godt, så jeg håper jeg kan bidra til å gi PSG et godt resultat, sier midtstopperen.

Carlo Ancelotti, manageren i Paris Saint-Germain, er glad for å få tilbake Silva.

- Thiago er en veldig bra spiller og alle er glade for å se at han er tilbake. Jeg forventer det samme av han som jeg gjør av alle de andre. Vi må spille som et lag, slik vi gjorde i det første oppgjøret, sier Ancelotti ifølge UEFA.com.

- Store muligheter
PSG-manageren er optimistisk og tror klubben kan avansere til kvartfinalen i Champions League.

- Vi har store muligheter til å avansere på onsdag. Dette er mange av spillernes første mulighet til å kunne spille en kvartfinale i Champions League, så dette er viktig, sier manageren.

Han legger til at de likevel ikke kan ta noe på forskudd, selv om de har et forsprang på 2-1.

- Det er sant at vi fikk et godt resultat i første oppgjør, men det må vi glemme nå. Vi må være 100 prosent fokuserte, sier Ancelotti.

Zlatan Ibrahimovic er suspendert, og kommer ikke til å spille onsdagens åttedelsfinale. En annen superstjerne, David Beckham, kan imidlertid gjøre sin første Champions League-kamp for hovedstadsklubben.

- David Beckham har gjort det bra i sine to første kamper. Han er en viktig spiller, i likhet med mange andre. Kanskje vil han spille og ta plassen til suspenderte Marco Verratti, sier Ancelotti.

- PSG er et veldig godt lag
Motstander Valencia har i alle turneringer bare tre seiere på de siste ti kampene. Valencia-trener Ernesto Valverde er ikke like optimistisk som sin kollega Ancelotti.

- Vi vet at PSG er et veldig godt lag. De er spesielt gode i kontringsspillet. Det måtte vi betale for i den første kampen. Vi hadde ballen mest, men de skapte sjansene. Vi ønsker at ballinnhavet vårt skal resultere i sjanser, men vi må være forberedt på kontringene som kommer, sier Valverde.

Etter 2-1-tapet på hjemmebane må Valencia score minst to mål. Valverde sier at laget er forberedt på dette.

- Spillerne vet at vi må score noen mål. Vi må være raske i angrep og samtidig forsvare oss godt. Vi må finne den riktige balansen. PSG er favoritter, men vi vil gi 100 prosent for å kunne bli værende i turneringen, sier Valencias hovedtrener.

Paris Saint-Germain mot Valencia i åttedelsfinalen i Champions League kan du følge i vårt livesenter NaLive.

Get Adobe Flash player

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere