RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Jeg er bekymret

Sist oppdatert:
Jermain Defoe frykter at mangelen på spilletid kan få konsekvenser

Jermain Defoe frykter at mangelen på spilletid i Tottenham kan føre til at han ikke blir med Englands landslag til EM neste sommer.

29-åringen har vært på banen i ni kamper for Tottenham denne sesongen, men fem av disse har vært som innbytter. Harry Redknapp ser ut til å foretrekke Emmanuel Adebayor og Rafael van der Vaart på topp.

Scoret fem
Tirsdag var Defoe i aksjon for Tottenhams reservelag og viste at han er på et annet nivå enn resten av spillerne på banen. Angrepsspilleren ga seg ikke før han hadde banket inn fem mål i Tottenhams 6-1-seier mot Charlton.

- Det var fint å vise at jeg fortsatt har en god holdning. Jeg er klar hvis det er bruk for meg, sier Defoe til Daily Mirror.

Defoe har vært et slags offer for Tottenhams gode form denne sesongen. London-laget har ikke tapt siden andre serierunde og ligger på tredjeplass i Premier League.

- Manageren har vært veldig støttende og fortalt meg at jeg har vært uheldig med at laget har spilt så bra uten meg. Jeg vet at grunnen til at jeg ikke har vært tatt ut på landslaget er at jeg ikke har startet for klubblaget. Darren Bent spiller regelmessig og Danny Welbeck har spilt for United, så de blir valgt foran meg.

Bekymret
Den tidligere West Ham-spilleren innrømmer at han er bekymret for å ikke komme til EM.

- Jeg kan ikke lyve. Jeg er bekymret for at jeg ikke blir med til EM. Jeg skal gjøre alt for å komme dit. Det er litt som 2005-2006-sesongen. Da scoret jeg mange mål, men startet ikke kamper. Det endte med at jeg ikke ble tatt med til VM, og jeg ønsker ikke at det skal skje igjen.

Defoe legger imidlertid ikke skjul på at han er glad for at klubben har fått sin beste ligastart på 45 år. Han setter pris på støtten han får fra fansen.

- Fans som sannsynligvis har lest ting kommer bort til meg hver dag og sier at jeg ikke skal dra fra klubben. Jeg har gjort det før, da jeg gikk til Portsmouth og minnet folk på hva jeg kan gjøre, men jeg er knyttet til Tottenham. Jeg elsker klubben og fansen.

- Kan vinne ligaen
Nå har 29-åringen stor tro på at Tottenham kan sikre seg en plass i neste års Champions League.

- Det er en viktig tid for klubben. Det føles som sist vi endte topp fire. Det er samme stemning rundt laget - ikke arroganse, men den samme selvtilliten. Vi respekterer motstanderen i hver kamp, men vi må tro på våre egne ferdigheter og at vi kan få det resultatet vi ønsker.

Defoe tror Tottenham kan være med å kjempe i toppen helt til siste slutt i årets Premier League-sesong.

- Manchester City har fantastiske spillere og United har vært der oppe hele tiden, men vi er på tredjeplass og hvis de to lagene svikter, vet man ikke hva som kan skje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere