RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er bitter på City

BITTER, MEN GLAD: Omar Elabdellaoui er bitter for at han ikke fikk sjansen for Manchester Citys førstelag, men lykkelig over tilværelsen i Eintracht Braunschweig.
BITTER, MEN GLAD: Omar Elabdellaoui er bitter for at han ikke fikk sjansen for Manchester Citys førstelag, men lykkelig over tilværelsen i Eintracht Braunschweig. Foto: Anders Bakkerud Larsen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Omar Elabdellaoui mener han var god nok for førstelaget til Manchester City.

BRAUNSCHWEIG (Nettavisen): Omar Elabdellaoui var 15 år da han flyttet utenlands for å prøve lykken.

Det var ikke en liten klubb som hadde signert nordmannen, to måneder før han ble 16 år gammel. 

Nå skulle han ikke lenger trille ball med juniorgutta i Skeid, nå skulle han trille ball med de store gutta i Manchester City.

- Det var gøy
Etter å ha trent med akademiet i klubben i to sesonger, fikk han endelig muligheten til å prøve seg med de store gutta. Han fikk endelig sjansen til å bryne seg på Mario Balotelli og Carlos Tevez, for å nevne noen.

Første gang han fikk prøve seg på trening med førstelaget var mens Mark Hughes var hovedtrener, men det var først da Roberto Mancini tok over roret i klubben at han for alvor fikk trene fast med førstelaget.

- Det var veldig gøy. Når du først er der, så tenker du ikke på de store spillerne som er der. Da tenker du bare at du skal gjøre alt for å komme inn på laget. Jeg tenkte aldri «shit, der er Balotelli og Tevez». Du ville bare gjøre alt for å komme på laget, sier Elabdellaoui til Nettavisen.

Svir
- Hva synes du om at du ikke fikk prøve deg i kamp for førstelaget til City?

- Det svir, selvfølgelig. Det svir. Jeg begynte å komme meg veldig, og jeg var i veldig god form. Jeg trente fast med førstelaget, og jeg var med på benken til City i Europa League borte mot Juventus. Alt gikk veldig bra, men så kom skadene.

TRIVES: Omar Elabdellaoui trives i Eintracht Braunschweig. Her er han i aksjon på trening.


- Da du først ble skadet, så fikk de spillerne som var under deg i systemet sjansen i Carling Cup, Premier League og sånn. Så hadde jeg ikke vært skadet, hadde jeg kanskje fått sjansen, forteller han.

- Er du bitter for at du ikke fikk sjansen på A-laget?

- Ja, det er jeg helt klart! Det var jo en stor drøm. Jeg sa jo før jeg dro dit at jeg ville spille for Citys A-lag.

22-åringen påpeker samtidig at han er utrolig takknemlig for hva City har gjort for ham. Det var tross alt klubben som ga ham sjansen til å prøve seg utenlands. 

Lang vei tilbake
- Er det noen i klubben du er spesielt bitter mot?

-Nei, egentlig ikke. Jeg var veldig nærme laget under Mancini, men så kom alle skadene mine. Når du først blir skadet i en klubb med så mange gode spillere, så er det ikke slik at de venter på at du blir frisk igjen for å gi deg sjansen.

- Veien frem til førstelaget ble for lang etter skadene. Da dro jeg først på lån til Strømsgodset, og da jeg kom tilbake fra det oppholdet, dro jeg videre til Feyenoord.

- Da du var skadefri igjen, følte du selv at du var god nok for førstelaget?

-Ja, jeg føler at jeg var klar og god nok. Jeg følte meg i toppform. Mancini sa ikke så mye til de unge spillerne. Når han først sa noe, så var det når du hadde gjort noe bra.

Viktig spiller
Nå spiller han imidlertid fast. Han er en av de mest betrodde spillerne til Eintracht Braunschweig-trener Torsten Lieberknecht.

Tyskeren er også full av lovord om gutten fra Ila i Oslo.

- Han er en veldig viktig spiller for oss. Det har han vært siden han kom til oss fra Manchester City. Han hjalp oss med å rykke opp forrige sesong. Han er en fantastisk spiller, mentalt sterk, og fantastisk på banen. Han er en veldig god lagspiller. Han er veldig, veldig viktig for oss, forteller en entuasistisk Lieberknecht til Nettavisen.

POPULÆR: Omar Elabdellaoui er en populær spiller i Braunschweig. Han tok seg tid til en liten prat med en ihuga supporter etter fredagens treningsøkt.


Lieberknecht er også enig i at Elabdellaoui har tatt store steg etter at han kom til klubben, men påpeker at han fortsatt har veldig mye å lære.

- Han må lære seg tempoet og nivået i Bundesligaen. Framtiden hans er åpen. Han kan nå veldig, veldig langt. Men akkurat nå er han en veldig viktig spiller for oss, fordi han har alt vi trenger, sier Lieberknecht.

Den norske landslagsspilleren forteller også at han trives veldig med tilværelsen i den tyske bundesligaklubben.

- Jeg har det utrolig bra her i Braunschweig. Det er utrolig gøy å spille fast i Bundesligaen, en av verdens beste ligaer.

Lørdag skal Omar Elabdellaoui og hans norske lagkamerat, Håvard Nielsen, spille mot Hamburg, i noe som er en utrolig viktig kamp for Braunschweig. Med tap ser tilværelsen i Bundesligaen mørk ut for neste sesong, da står nemlig laget i alvorlig fare for å rykke ned - etter ett år i den tyske toppdivisjonen.

FULL AV LOVORD: Eintracht Braunschweig-trener Torsten Lieberknecht forteller at Omar Elabdellaoui er en veldig viktig spiller for klubben.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere