*Nettavisen* Sport.

- Jeg er blant de fem beste i verden

Foto: Javier Sorrano / AFP / NTB scanpix

Stortalentet er proppfull av selvtillit.

14.10.13 22:35

Thibaut Courtois kom til Chelsea fra Genk i Belgia i 2011, men 21 år gamle keeperen har fortsatt til gode å være på banen for de blå fra London.

I stedet er belgieren inne i sin tredje sesong på lån hos Atlético Madrid, og i spansk fotball har unggutten imponert stort.

Både forrige sesong og denne sesongen har Madrid-klubben vist både ambisjoner og evne, og de røde, hvite og blå utfordrer etablerte stormakter som Barcelona og Real Madrid.

Atletico står bokført med åtte triumfer av åtte mulige så langt i La Liga denne høsten og holder følge med Barcelona i toppen. Begge klubber står bokført med 24 poeng.

- Topp fem i verden
Bakerst har Courtois imponert og har kun sett seks baller bak seg så langt i ligaen. 21-åringen er også proppfull av selvtillit om dagen.

- Jeg har aldri vært i bedre form. Jeg mener selv at jeg er blant verdens fem beste keepere for tiden, sier belgieren ifølge spanske AS.

- Jeg har tatt store steg under tiden i Atletico. Spesielt sist sesong, da vi vant den europeiske supercupen og den spanske cupen, fortsetter 21-åringen.

I Chelsea har Petr Cech i en årrekke vært en klart førstevalg mellom stengene, og det er derfor Courtois ble sendt videre på lån ganske fort.

Keeperen har imidlertid kontrakt med de blå fram til 2016, og man skal ikke utelukke at de blå snart vil la belgieren overta plassen til Cech i buret.

- Jeg har utviklet meg masse, spesielt med tanke på fart, reflekser og erfaring. Jeg ønsker å spille fotball, ikke sitte på benken, sier keeperen.

Klar for VM
21-åringen legger ikke skjul på at han stortrives i den spanske klubben.

- Det å spille for Atlético Madrid gir meg en god følelse. Her får jeg også muligheten til å spille i Champions League, sier landslagsmålvakten.

Tirsdag vil det trolig bli mulig å se Courtois i aksjon for Belgia mot Wales i VM-kvalifiseringen. Belgierne er allerede klare for Brasil-VM i 2014.

Courtois kjemper mot Liverpools Simon Mignolet on keeperplassen på landslaget, og Atletico-målmannen har ofte blitt foretrukket av landslagssjef Marc Wilmots.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.