*Nettavisen* Sport.

- Jeg er blitt bedre i Serie A

BEDRE? Overgangen fra Real Madrid til Napoli har gjort Gonzalo Higuaín bedre, ifølge ham selv. Her feirer han cupfinaletriumfen over Fiorentina for en måned siden. Foto: (Splash News / All Over Press)

Argentina-profilen med advarsel til dem som tror han blir statist i VM.

07.06.14 23:02

Foruten vertsnasjon Brasil er kanskje Argentina den største gullfavoritten når fotball-VM snart sparkes i gang.

Det argentinske laget ser ut til å være bedre forspent offensivt enn de fleste andre deltakerlandene. Lionel Messi og Sergio Agüero regnes av mange for å være dem som blir aller vnskaligst å stoppe.

Men Napoli-spiss Gonzalo Higuaín vil også ha at ord med i laget.

Han nå lever en hakket mer anonym tilværelse i Italia, sammenlignet med hva han gjorde inntil i fjor sommer som Real Madrid-spiller.

Mange vil nok mene at Higuaín nå spiller i en dårligere liga, og for et dårligere lag. Likevel mener den franskfødte spissen at han holder høyere nivå enn i de seks årene han spilte hos årets mesterligavinner.

- Jeg har lært meg å kjenne spillet i Italia raskt. Som et resultat av det er jeg også blitt bedre, hevder Higuaín overfor El País.

- Kanskje er kvaliteten litt lavere enn i Spania, men på det taktiske er det et skritt opp. Forsvarsspillerne i Italia er sterkere, og det gjør meg bedre.

Higuaín peker på at han ofte møter fem forsvarsspillere hos motstanderne i Serie A, mot fire som er vanlig i Primera División.

Dette gir mindre rom for spissene, men 26-åringen sier at han har lært å håndtere som Napoli-spiller.

Gonzalo Higuiaín scoret 17 mål på 31 kamper i sin første Napoli-sesong. For Argentina har han 21 fulltreffere på 36 opptredener.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag