*Nettavisen* Sport.

- Jeg er dritt lei av å kjøpe is til kjepphøye tenåringer

Foto: Montasje/Scanpix/ANB

Sjekk den elleville Brann-klagen.

22.05.12 13:54

Per Gunnar Hamnøy var så lei av å tape veddemål mot sine elever at han sendte kvitteringen til Brann.

Sunnmøringen Per Gunnar Hamnøy krever å få refundert ispenger av Brann etter å ha inngått - og tapt - et veddemål med sine elever (se brevet i større versjon ved å klikke på bildet til venstre).

- Jeg forventer vel ikke å få penger tilbake, men kassadamen på den lokale butikken mente at jeg etter flere år med tapte veddemål burde sende regningen til Brann, sier en humørfylt Hamnøy til Avisenes nyhetsbyrå (ANB).

Nok er nok
I flere år på rad har nemlig Brann-supporteren inngått veddemål med sine elever før Brann gjester Color Line Stadion.

Etter sju strake tap på oransjetrøyenes hjemmebane var imidlertid tiden inne for å kreve litt tilbake.

- Nå er jeg så dritt lei av å kjøpe is til kjepphøye tenåringer som mobber meg en mandag i året, at nå får det være nok! skriver Hamnøy i sitt brev til Brann.

Original klage
Daglig leder i Brann, Roald Bruun-Hanssen, har gjennom årene på Brann Stadion fått flere tilbakemeldinger fra skuffede supportere, men erkjenner at denne klagen var litt utenom det vanlige.

- Denne klagen var jo litt original, men jeg er redd han må stå for veddemålet og betale isen selv, sier Bruun-Hanssen, og legger til:

- Elevene blir sikkert glade for isen.

Det kan Hamnøy bekrefte.

- Jeg kom nettopp ut fra klasserommet etter å ha delt ut isen, eller nærmere bestemt kastet isen på dem. De ble veldig fornøyde, ja, innrømmer han motvillig.

Skifter ikke lag
Til tross for at Brann sannsynligvis ikke vil refundere ispengene, vil ikke læreren slutte å holde med laget fra Vestlandets hovedstad av den grunn.

- Jeg har vært Brann-supporter siden 1987. Det startet med at det ikke var noe lag å holde med på Sunnmøre, og kjente noen bergensere som dro meg med på kamp. Jeg ble med en gang solgt. Man skifter ikke lag i fotball. Slik er det bare. Brann er laget mitt, sier Hamnøy, som også tidligere har tapt veddemål på grunn av Branns resultater.

- I 1988 tapte jeg et veddemål da Rosenborg slo Brann. Det var litt verre, for da måtte jeg gå over et fjell og greier, sier han lattermildt.

- Etter det ballet det bare på seg, fortsetter han.

Det får også fram smilet hos Bruun-Hanssen.

- Det er jo hyggelig at han vil fortsette å støtte klubben. Så får vi forsøke å vinne fotballkamper også på Sunnmøre framover, sier Brann-lederen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.