RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er enig i at prestasjonen ikke har vært bra

Foto: Trond Reidar Teigen/Scanpix
Sist oppdatert:
Jan Jönsson er ferdig som hovedtrener i Rosenborg.

Fredag kveld bekrefter Rosenborg at svenske Jan Jönsson er ferdig som hovedtrener i klubben.

På en pressekonferanse på Lerkendal fredag kveld, forteller svensken at han er trist at det nå er slutt.

- Vi ble enige om dette før Tyskland-turen. Det er trist, sier Jönsson på pressekonferansen.

Ikke fornøyd med spillestilen
Styreleder Ivar Koteng sier på pressekonferansen at det er uenigheter i hvordan Rosenborg skal spille, som er hovedgrunnen til at Jönsson nå er ferdig i klubben.

- Selv om man har resultater som har vært i tråd med målsetningene har vi ikke vært fornøyde med måten vi spiller på. Vi skal tilbake til røttene med fokus på offensiv struktur, sier Koteng.

Jönsson mener derfor det kan være riktig at deres veier nå skilles.

- Begynner man å tvile på dette så er det kanskje bra at man tar ny sats. Jeg er enig i at prestasjonen ikke har vært bra, forklarer Jönsson.

Bekreftet fredag kveld
Rosenborg skrev følgende pressemelding på sine hjemmesider fredag kveld:

«Jan Jönsson og Rosenborg Ballklub har blitt enige om at deres veier skilles to år før kontrakten går ut. RBK har i de to årene Jan Jönsson har vært hovedtrener blitt nummer 3 både i 2011 og i 2012 i Tippeligaen, og har nådd gruppespillet i Europa League i 2012. Dette er i tråd med klubbens målsettinger, men vi har ikke spillemessig prestert på det nivået vi har ønsket verken i 2011 eller i 2012. Klubben er også av den formening at laget har et potensial som ikke har blitt tatt ut i fullt monn,» skriver klubben i en pressemelding på sine hjemmesider.

«Jan Jönsson overtok som hovedtrener i 2011 og har i de to årene han har ledet laget opplevd store utskiftninger i spillerstallen og en anstrengt økonomi. Janne har på en forbilledlig måte satt klubben øverst og har til fulle akseptert det begrensede handlingsrommet han etter hvert fikk. Klubben er spesielt fornøyd med at han etter lang kvalifisering tok laget til gruppespillet i årets Europa League. Janne har også sørget for å introdusere flere unge spillere inn på A-laget og har således lagt et godt grunnlag for sin etterfølger,» skriver klubben videre.

Hoftun leder jakten på ny trener
Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun har nå ansvaret for å finne en ny hovedtrener.

Ifølge styreleder Koteng har Rosenborg liste på cirka ti kandidater.

- Vi har cirka ti personer på listen over kandidater, sier Koteng, som bekrefter at Per Roar Hansen er én av personene på listen.

Koteng håper klubben har på plass en ny trener allerede før jul.

- Fikk beskjed tirsdag
Jönsson fikk beskjed allerede tirsdag at kampen mot Bayer Leverkusen ville bli hans siste som Rosenborg-trener.

RBK har vunnet 22 seriegull. Klubben vant eliteserien sist i 2010. De to siste sesongene har trønderne havnet på tredjeplass.

Jönsson hadde stor suksess med Stabæk. Svensken ledet bæringene fra 1. divisjon til seriegull. Han har også trent klubber i Sverige samt vært assistent i japansk fotball.

- «Perry» favoritt til å ta over
Ifølge adressa.no skal Per Joar Hansen være mannen RBK ønsker som en erstatter for svensken.

«Perry» har allerede prøvd seg som hovedtrener for Rosenborg i 2005 da Ola By Riise måtte gå etter 2004-sesongen. Den gangen ble det bare 33 kamper for Hansen, før han trakk seg i august 2005.

Hansen har senere hatt trenerjobber i Aalesund, Gif Sundsvall og Ranheim, før han i 2010 tok jobben som U21-landslagstrener.

Der har han hatt stor suksess, og tok blant annet laget til EM i Israel i 2013 på imponerende vis.

NFF skal være interessert i å forlenge avtalen med «Perry», men kan komme til å slite nå som de får konkurranse fra trønderne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere