RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er ferdig med Barca

Foto: Getty Images/All Over Press
Pep Guardiola ser ikke for seg en retur.

Den spanske suksesstreneren forlot Camp Nou i fjor – og har siden innvilget seg en friperiode fra managergjerningen. I sommer er han imidlertid tilbake i manesjen som sjef for Bayern München, og Guardiola har allerede begynt å forberede jobben hos den tyske mesterligafinalisten.

De siste dagene har imidlertid den populære spanjolen tilbrakt som offisiell gjest i Buenos Aires – og under besøket i Argentina røpet 42-åringen at han neppe vender tilbake til Camp Nou.

- Tiden min i Barcelona er over. Man blir født, vokser og blir eldre, sa Guardiola ifølge den spanske storavisen Marca.

Angrer ikke exiten
Han la ikke skjul på at avgjørelsen om å forlate gamleklubben, framstår som god.

- Det å selv bestemme seg for å forlate en klubb, er mye bedre enn om noen tar den avgjørelsen for deg. Jeg hadde det samtidig godt i Barcelona, sa suksesstreneren.

Guardiola skryter også mer enn gjerne av sine tidligere venner på Camp Nou.

- Jeg hadde et fantastisk forhold til dem jeg jobbet med. Spillerne jeg hadde elsket det de drev med. De mistet aldri den pasjonen de hadde som barn, sa 42-åringen.

Taus om Bayern
De siste ukene har Guardiolas tidligere arbeidsgiver vært ute i to harde mesterliga-semifinaler mot klubben spanjolen snart tar over. Den fighten, som endte med sammenlagt 7-0 i tysk favør, vil ikke 42-åringen mene noe om.

- Jeg mener det blir feil å snakke om Bayern. Når jeg kommer dit, skal jeg begynne å snakke om dem, sa han.

Mer snakkesalig er han når det gjelder VM-sluttspillet i Brasil neste sommer. Guardiola har allerede sett seg ut en favoritt.

- Spania er favoritter til å vinne VM. Tyskland, Brasil og Argentina er også kandidater, avsluttet han.

Formidabel suksess
Som Barcelona-manager klarte Pep Guardiola kunststykket å vinne seks trofeer på ett år. Både ligaen, cupen og supercupen i hjemlandet gikk Barcas vei – samt mesterligaen, UEFAs supercup og VM for klubblag.

Samtidig ble Guardiola tidenes yngste mesterligavinnende manager i en alder av 38 år. Dermed er det kanskje ikke så rart om lista legges høyt hos spanjolens kommende arbeidsgivere.

I München kan samtidig 42-åringen måtte «hoppe etter Wirkola». Guardiolas forgjenger Jupp Heynckes kan nemlig avslutte sin trenergjerning med å ta tre titler med klubben. Ligagullet er for lengst i boks, og de neste ukene står to cupfinaler for tur. Stuttgart er finalemotstander i den hjemlige cupen, mens Borussia Dortmund venter i mesterligafinalen på Wembley 15. mai. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere