- Jeg er ferdig med Barca

Foto: Getty Images/All Over Press

Pep Guardiola ser ikke for seg en retur.

Den spanske suksesstreneren forlot Camp Nou i fjor – og har siden innvilget seg en friperiode fra managergjerningen. I sommer er han imidlertid tilbake i manesjen som sjef for Bayern München, og Guardiola har allerede begynt å forberede jobben hos den tyske mesterligafinalisten.

De siste dagene har imidlertid den populære spanjolen tilbrakt som offisiell gjest i Buenos Aires – og under besøket i Argentina røpet 42-åringen at han neppe vender tilbake til Camp Nou.

- Tiden min i Barcelona er over. Man blir født, vokser og blir eldre, sa Guardiola ifølge den spanske storavisen Marca.

Angrer ikke exiten
Han la ikke skjul på at avgjørelsen om å forlate gamleklubben, framstår som god.

- Det å selv bestemme seg for å forlate en klubb, er mye bedre enn om noen tar den avgjørelsen for deg. Jeg hadde det samtidig godt i Barcelona, sa suksesstreneren.

Guardiola skryter også mer enn gjerne av sine tidligere venner på Camp Nou.

- Jeg hadde et fantastisk forhold til dem jeg jobbet med. Spillerne jeg hadde elsket det de drev med. De mistet aldri den pasjonen de hadde som barn, sa 42-åringen.

Taus om Bayern
De siste ukene har Guardiolas tidligere arbeidsgiver vært ute i to harde mesterliga-semifinaler mot klubben spanjolen snart tar over. Den fighten, som endte med sammenlagt 7-0 i tysk favør, vil ikke 42-åringen mene noe om.

- Jeg mener det blir feil å snakke om Bayern. Når jeg kommer dit, skal jeg begynne å snakke om dem, sa han.

Mer snakkesalig er han når det gjelder VM-sluttspillet i Brasil neste sommer. Guardiola har allerede sett seg ut en favoritt.

- Spania er favoritter til å vinne VM. Tyskland, Brasil og Argentina er også kandidater, avsluttet han.

Formidabel suksess
Som Barcelona-manager klarte Pep Guardiola kunststykket å vinne seks trofeer på ett år. Både ligaen, cupen og supercupen i hjemlandet gikk Barcas vei – samt mesterligaen, UEFAs supercup og VM for klubblag.

Samtidig ble Guardiola tidenes yngste mesterligavinnende manager i en alder av 38 år. Dermed er det kanskje ikke så rart om lista legges høyt hos spanjolens kommende arbeidsgivere.

I München kan samtidig 42-åringen måtte «hoppe etter Wirkola». Guardiolas forgjenger Jupp Heynckes kan nemlig avslutte sin trenergjerning med å ta tre titler med klubben. Ligagullet er for lengst i boks, og de neste ukene står to cupfinaler for tur. Stuttgart er finalemotstander i den hjemlige cupen, mens Borussia Dortmund venter i mesterligafinalen på Wembley 15. mai. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.